SADA IH JE POSVAĐAO ĐOKOVIĆ: Plenković i Milanović o tome tko je “rusofil”

Francuski predsjednik Emmanuel Macron pozvao je premijera Andreja Plenkovića da zajedno pogledaju finale Svjetskog prvenstva u ragbiju (Novi Zeland – Južnoafrička Republika 11:12), koje se održalo u subotu 28. listopada.

Tamo se fotografirao s Novakom Đokovićem. Zbog toga ga je, između ostalog, kritizirao predsjednik Zoran Milanović, ustvrdivši da je srpski tenisač rusofil.

“Kako su obaveze u Bruxellesu završavale u petak, odlučio sam provesti vikend s obitelji, na što mi je on (Macron, op.a.) rekao da pogledamo utakmicu zajedno.

U jednom trenutku se pojavio Đoković, nisam ni znao da će biti tamo, fotografirali smo se… Ali zadnji koji me može prozivati je Milanović, koji nas dovodi u poziciju da moramo objašnjavati stavove Hrvatske, a to je podrška Ukrajini, što je naš stav cijelo vrijeme.

Ako je netko rusofil, to je onda on. Čuo sam i da je koristio izraz “budala”, na što mogu reći da su njegove izjave posljednjih godinu dana debilne i sramota za Hrvatsku”, izjavio je premijer, piše N1.

Podsjetimo, fotografiranje premijera Plenkovića i Đokovića, komenzirao je predsjednik Milanović, koji je Đokovića opisao  kao “genijalnog sportaša” kojeg cijeni, ali i “rusofila”.

“To je tako jadno. Jer se istovremeno obračunavaš sa saborskim zastupnicima koji su glasali protiv uvlačenja Hrvatske u rat i u obuku vojnika za rat u Ukrajini, zato što gledaju hrvatske interese, ali ti nemaš problema okolo se naslikavati s ljudima koji su apsolutno, transparentno i otvoreno na strani Moskve. Ti nemaš nimalo morala, dečko”, poručio je Milanović, kako javlja HRT.