SAČIĆ VUČIĆU: Nemojte dolaziti s Porfirijem u Jasenovac, nakon proglašenja Šešelja svetim

Veliki broj aktivista i političara iz inozemstva došli su u Beograd, jer se trebao održati simbolični vrhunac Europridea – javna šetnja (Pride parade) središtem Beograda.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je odjednom otkazao Paradu ponosa, navodno zbog raznih kriza koje onemogućavaju sigurnost šetnje. To je izazvalo negodovanje širom Europe.

Nova.rs je objavila i članak pod naslovom: “SAD, Njemačka i još 20 država traže od Srbije da dozvoli šetnju za Europride”, u kojem se navodi kako je potpisnik i Hrvatska. U nas je članak prenio portal Dnevno.hr.

Bilo je najrazličitijih komentara, a na Facebooku se oglasio i Željko Sačić, general u mirovini i saborski zastupnik Hrvatskih suverenista.

Obratio se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ima za njega nakoliko poruka. Ovo je njegova objava:

“Predsjednicč Republike Srbije, susjed naš, gospon Aco Vučić!

Samo da Vas obavijestim kako s ovim “apelom (čitaj: političkim pritiskom) za nasilno održavanje “Europrida” u Beogradu, relevantna hrvatska politička i nepolitička javnost – nema baš ništa!

Naime, nas, Hrvate, i sve naše građane nitko ništa nije pitao s tim u svezi! Nismo imali nikakve rasprave, niti zaključke na nadležnim saborskim Odborima, u vezi osude postupanja državnih tijela u našem susjedstvu o izvozu “Istanbulskih vrednota” u Srbiju. Dakle, to, taj nekorektni politički pritisak, miješanje u vaša unutarnja politička, vjerska, kulturološka i identitetska pitanja, je ova, aktualna Vlada RH, s tim našim Veleposlanstvom učinila – samovoljno, nedemokratski, i – nelegitimno. Bez suglasja svih nadležnih i relevantnih političkih tijela i čimbenika.

Stoga, što se nas tiče, preporučujemo Vam da bacite u smeće, zanemarite taj nelegitimni, neosnovan i zlorabljen potpis “potpore” našeg Veleposlanstva za dodatni pritisak na Srbiju i Beograd, glede održavanja “Europridea”.

Također, gospon Vučić, predsjedniče R. Srbije, susjed naš, imamo mi puuuunooo važnijih tema i razloga za političke i nepolitičke pritiske na Vas, vašu Vladu, ali ovo, održavanje ” Europrida”, to zasigurno nije. Nama, hrvatskim domoljubima su prioriteti vaše (nepravedno zadržane ) arhive o nestalim suborcima, civilima , žrtvama tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku, reguliranje pitanja obestećenja zbog počinjene nam ratne štete tijekom Domovinskog obrambenog rata, obeštećenje naše ratne braće logoraša srpskih koncentracijskih logora, reguliranje naše granice na i oko Dunava, pitanja položaja Hrvata u Vojvodini i Srbiji, uzimanje uloge “mini Haaga”, vraćanje arhive NDH u Hrvatsku, prestanak igranja Bg. “mini Haga”, vraćanja umjetnina pokradenih i opljačkanih tijekom Domovinskog obrambenog rata… i tako to… a ne ovo.

Na kraju, nemojte nam dolaziti sad, s Porfirijem u Jasenovac, nakon proglašenja Šešelja “sv. Šešljem” i najave Porfirija da “granice nisu nepromenjive”. Bolje ne sad, to nas malo ljuti!

Lijepi pozdrav susjed Aco, uz pjesmu “Samo da rata ne bude”!