SAČIĆ PORUČIO PLENKOVIĆU: Ne širite nasilje i ne pozivajte na linč političkih neistomišljenika

Ne stišava se buka oko glasanja u Saboru o obuci ukrajinskih vojnika. Podsjećamo kako vladajući na čelu s premijerom Plenkovićem nisu uspjeli dobiti dovoljan broj glasova.

Nakon svega krenuli su napadi na one zastupnike koji su glasali protiv uz vrelo oštru retoriku, a premijer Plenković je zahvalio Vrkljanu, Hasanbegoviću i IDS-u, a ostalima poručio: Ta stigma i ljaga će ih pratiti!

Odnosilo se to i na zastupnike Hrvatskih suverenista, a na premijerove prozivke odgovorio je zastupnik Željko Sačić, koji na Facebooku piše:

“Ooo kk, predsjedniče Vlade RH g. Plenkoviću.

Samo se ne (pre) jako sekirati..i proklinjati, klevetati, koristiti “govor mržnje”, verbalno nasilje prema saborskim zastupnicima i zastupnicama koji savjesno i odgovorno izvršavaju svoje Ustavom utvrđene zadaće.

Dakle, ne pozivati, necivilizirano, primitivno na političko nasilje, na palež ” vještica”, na javno linčovanje vaših političkih neistomišljenika.

Budemo mi izdrđali i obranili pred “poviješću” svoja politička stajališta, tim prije jer hrvatski narod je uz nas, i osuđuje vaš nepodoban pokušaj direktnog i nasilno, protupravnog uvlačenja (potpuno vojno nespremnih i nezastićenih) Hrvata u rat s agresivnom Rusijom. Sve to samo dokazuje koliko ste svi vi nacionalno neodgovorni, lakomisleni hazarderi i kockari, a ulog je bila naša nacionalna i vojna sigurnost kao i ugrožavanje naše mirne budućnosti!

ETO, NISTE USPJELI NA SILU, UZ PRIJETNJE, OSORNO, NEOBAZRIVO, UMIŠLJENO I GOROPADNO !!!
I to je to !”