SAČIĆ O PLENKOVIĆU: Nešto se gadno s njim događa – danima luduje i proklinje oporbu

Premijer Andrej Plenković, čelnik HDZ-a, i danas je opleo po oporbi koja je najavila i da će organizirati prosvjed zbog novog Zakona o pomorskom dobru.

“Oni se svi skupa nastoje izvući iz gliba i živog pijeska svog glasovanja za Putina i protiv Ukrajine. Sad cijela ta ekipa nastoji prekriti tu sramotu koju su učinili Hrvatskoj. Slušaju naravno Milanovića u toj cijeloj priči nastoje da se to nekako zaboravi, da se nitko ne sjeća i nastoje bilo koju temu postaviti u eter pa i lažne. Ovo je lažna tema, odgovorili smo već na to u Saboru”, rekao je među ostalim Plenković, ponavljajući već tisuću puta izrečenu paljubu po oporbi koja nije digla ruku za vladajuće kada je riječ o obuci ukrajinskih vojnika.

Ali, oporba mu ne ostaje dužna, Oštar je Željko Sačić, zastupnik Hrvatskih suverenista, koji na Facebooku piše:

“Premijer ‘udario’ po oporbi: Svi skupa se nastoje izvući iz gliba i živog pijeska svog glasovanja za Putina i protiv Ukrajine”

Za nevjerovati, pa taj naš “izgubljenik”, pred. Vlade RH, fakat ne zna o čemu govori, ili je potpuno neinformiran! Pa danas smo se u Hrvatskom saboru okupili svi mi iz opozicije, radi zaštite POMORSKOG DOBRA, da nam ” Plaže sluze svima, a ne samo njima”.

Podršku ovoj narodnoj inicijativi dali su danas i Klubovi IDS-a, te Socijaldemokrata! Koji su “onomad ” glasali za Plenkovicev prijedlog o EUMAM misiji !? No, agresivno nasilni g. Plenković i te političare ” vidi u glibu živog pijeska zbog svog glasovanja za Putina i protiv Ukrajine”???

Nešto gadno se s njim događa !??

Eto, ekonomsko i vojno moćni Nijemci “važu”, kada će, i da li će (“pro”) dati ukrajinskoj vojsci svoje iznimno učinkovite tenkove,” Leoparde”, radi obrane i oslobađanja Ukrajine od ruske agresije, jer se, prema izjavi njihova ministra i samog kancelara Scholtza, ” boje moguće ruske odmazde” !??. To je kanc. Scholtz neki dan izjavio u vojnoj bazi Ramstein, pred svim ministrima država članica Nato pakta..Dakle i pred (glavnim) Amerima, Englezima, Francuzima, pa i pred nekim našim predstavnikom tamo..

I… ništa !! SAD i drugi Nato saveznici kažu na to Njemcima, “ok, vaši tenkovi, vaš rizik, vaša zemlja i vaša vojna i nacionalna sigurnost je u pitanju..  kako god odlučite, mi cemo to poštovati “. Civilizirana i krajnje racionalna reakcija Nato saveznika, s puno razumijevanja za njemački stav, koji njemačku vojnu sigurnost i interes njemačkog naroda i države stavlja u prvi plan, u svoj prioritet !

Za razliku od Andrej Plenkovića, aktualnog predsjednika Vlade RH, koji nas Hrvate, potpuno “gologuze, razoružane i nenaoružane”, dakle, vojno nespremne, (ćak i bez vojnika, jer nemamo niti vojnu obuku) hoće (bolje rečeno, htio je) pošto poto, na silu, i protivno odredbama našeg Ustava, mimo ikakvog (čak i pokušaja) suglasja našeg državnog vodstva, gurnuti u prvi red vojne borbe protiv Rusa, na strani vojno napadnutih Ukrajinaca.

A , istodobno, dronovi nam nesmetano lete i padaju po glavama, kao i nasi ( pra) stari MIGOVI..Vec sada, Rusi nam , bez ikakvih prepreka, sa svojim podmornicama redovno i cesto podmornicare po nasem moru..i ispred naših primorskih gradova..?? Ceceni traze , odnedavno masovno i organizirano – azili u RH !??

Pa sad, koliki moras biti protuhrvat i nacionalno neodgovorni , lakomisleni celnik hrvatske izvrsne vlasti, da u takvim politicko sigurnosno vojnim uvjetima, to bas hoces napraviti vlastitom narodu ?? A prema odredbama naseg Ustava, bas , kao predsjednik Vlade, MORAS PRIORITETNO, UVIJEK I NAJPRVO ( poput Nijenaca) BRINUTI o nasim nacionalnim interesima i o nasoj sigurnosti!??

Dal je u pitanju samo “lako cemo” dodvoravanje Grlic Radmanovo i Andrejevo Ursuli, Sarl Miselu, Borellu, dakle, samo njihovo “hazarderstvo”, radi osiguranja njihovog buduceg uhljebljenja u briselskim hodnicima i kancelarijama ? Ili je ipak u osnovi te njihove neustavne ponude sudjelovanja Hrvata u “EUMAMU” misiji u Ukrajini – nesto puuuno dublje, puuno ” vaznije” ??

Kako god, nesto je jaako vazno pred nekim znacajnim ” centrima” osujeceno neizglasavanjem saborske odluke u sudjelovanju Hrvatske u EUMAM-u !

Jer nerovozno agresivni Andrej ( zajedno sa Frkom Petesicem, Grlic Radmanom, dok nije u Zambiji) , vec danima i tjednima jauce, vristi, narice, proklinje do” VII kolena “, sve nas koji mu to u Hrvatskom saboru nismo dozvolili.

Po svemu sudeci , to je bila neka OSOBNA ANDREJEVA OBVEZA , KOJU u godini ” ISPORUKE” , unatoc njegovom osobnom obecanju, nije – Isporucio !??

I sad, umjesto da brine , poput Njemaca , o nasim hrvatskim nacionalnim interesima, o nasoj vojnoj sigurnosti, on svakodnevno “luduje i proklinje” sve nas koji smo ga nacionalno odgovorno, i ucinkovito sprijecili da neodgovorno UGROZAVA NASU VOJNU I NACIONALNU SIGURNOST !

Neznam kakav je sa kancelarom Scholtzom, navodno da su si dobri, ili ce i njega prokleti do “sedmog kolena” i zazeljet mu “svu srecu” u narednih ” 150 godina” !??

Moramo saznati zasto su i kome oni to obecali “ugurati” Hrvate u prve linije ukrajinske fronte , da ( opet, sada po cetvrti put, od Austro ugara, Napoleona, Hitlera) ratuju protiv Rusa, ali ovaj put , potpuno vojno nespremni i nenaoruzani !?

Na kraju, mi i sada pomazemo barbarski napadnutom ukrajinskom narodu, koliko god mozemo , i to , jer im mi zelimo pomoci u ovoj strahovitoj zivotnoj drami, i ratnom kaosu..

Stoga mi NIKAKO NIJE JASNO, ZASTO SU u jeku najžeščeg rata i ratnozlocinackog, bestijalnog vojnog napada Rusa na Ukrajinu, prije sest, sedam mjeseci, bas URSULA, SARL MISEL I DRUGI Briselci, nalozili , nametnuli ukrajinskom narodu , drzavi Ukrajini, predsjedniku Zekenskom, da odmah tada, “smrtno vojno ranjeni” ; ratificiraju , prihvate onu protu Bozju, protuprirodnu i protuljudsku, protu obiteljsku tzv. ISTANBULSKU KONVENCIJU, koju su, po Plenkovicevom nalogu, izglasali i u Hrvatskom saboru..( sa trinaest hadezeovaca protiv) za koje vise niti ovaj Hadeze, a niti Andrej nista ne pita!??

Dali ih je ta cinjenica, ili , hoce li ih ( i ) to zastititi od vojnih agresora Rusa !??