SABINA GLASOVAC: Plakate gradonačelnice Siska platit će SDP, a ne građani

Kristina Ikić Baniček, gradonačelnica Siska i članica predsjedništva SDP-a, u gradu je postavila desetak jumbo plakata kojima je poslala poruku da Siščani neće morati sufinancirati obnovu.

Izazvalo je to mnogo bure, posebno u HDZ-u, iz kojeg su poručili kako gradonačelnica Siska koristi plakate u predizbornoj kampanji, a da su ih platili građani bez domova.

Sve je to komentirala gostujući na N1 Televiziji Sabina Glasovac, potpredsjednica SDP-a, koja je rekla kako ona to ne bi napravila, ali jasno joj je da je posegnula za ovom mjerom, gdje su Siščani pobijedili loše namjere ove vlade.

A kako ova priča ne bi služila da daljnju politizaciju, SDP će podmiriti trošak za postavljanje plakata, tako da to Siščane neće koštati niti jedne kune, dodaje.

Osvrnula se na komentar kako je bačena ljaga na poslijeratnu obnovu.

“Ako nemate što skrivati, ne vidim razloga da se o tome ne provede rasprava. Ako je i jedna kuća obnavljana na način da je bilo fuša, da se svjesno gradilo kuće za koje se znalo da neće odoljeti nepogodama, svjesno se dovelo u opasnost obitelji koje su danas mogle imati krov nad glavom, ali mi to nećemo nikad znati bez istražnog povjerenstva.

Da je i jedna, i da je do ovoga došlo što se možda kralo na materijalu, netko za to mora odgovarati”, govori Glasovac.