SA HODA ZA ŽIVOT: Grga ima pravo na život – kaže Markić o “slučaju” trudnice Čavajde

Inicijativa Hod za život, obitelj i Hrvatsku, organizira sedmi po redu Hod za život. Ovogodišnji „Hod za život“ održat će se u 11 hrvatskih gradova.

Zagrepčani su se u 11 sati okupili kod HNK na Trgu Republike Hrvatske i pod geslom ‘Život je zakon!’, hodali za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca, cijele obitelji.

Povorka života hodala je od HNK kroz Frankopansku, Ilicom do Trga bana Josipa Jelčića, zatim Praškom ulicom do Zrinjevca. Svima poznati pro life autobus puštao je glazbu.

Na zagrebački Hod za život stigla je i Željka Markić.

Osvrnula se na slučaj Mirele Čavajde kojoj hrvatsko zdravstvo nije omogućilo prekid trudnoće u visokom stadiju, iako za njeno dijete nijedan liječnik nije dao prognozu spojivu sa životom.

“Grga ima pravo na život, ima pravo svoj život, koliko god da on traje, proživjeti u dostojanstvu, moramo pružiti zaštitu Grgi i njegovoj mami.”

“U okolnostima u kojima imamo saborske zastupnike koji žele da se život nerođenog djeteta može prekinuti do porođaja, da ga se može usmrtito do poroda, potrebno je promijeniti zakon star 45 godina i postaviti novi zakonski okvir na temelju znanosti koja kaže da život počinje začećem.

Što se tiče prava na život. Što se tiče gradončelnika, svjetonazori su različiti, ali obveze prema građanima su vrlo jasne. Nametanje jedog svjetonazora se zove jednoumlje i nadam se da se to više neće ponavljati”, rekla je. kako javlja N1, Markić govoreći o odluci gradonačelnika Tomislava Tomaševića da zabrani isticanje zastava Hoda za život jer se ne slaže s takvim pogledom.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!