SA FESTIVALA SLOBODE U ZAGREBU: Korona ne postoji – lažu nas i obmanjuju

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održana je manifestacija Festival slobode, na kojoj se okupilo nekoliko tisuća ljudi. Organizator Festivala je Inicijativa Prava i slobode, a podržat će ga i brojni drugi gradovi u Hrvatskoj. Prosvjedovalo se protiv mjera Stožera i ograničenja uslijed pandemije.

Na skupu je bio i Zlatko Hasanbegović, a okupljenima se obratila Anita Šupe koja je nabrajala koje su sve slobode ljudima oduzete epidemiolškim mjerama. Cetinski iz busa pušta hrvatske i strane pjesme, a prosvjednici plešu i pjevaju.

“Ograničavali su nam slobodu disanja i kretanja, uskraćenom nam je pravo na pravovremenu medicinsku pomoć a time je mnogima ugroženo zdravlje i život. Uskraćeno nam je pravo na rad”, rekla je među ostalim Šupe.

“Korona postoji od 2002. godine”, “Korona nije istina”, “Ja se bavim medicinom (meditacijom) i znam da korona ne postoji”, “Lažu nas i obmanjuju”, “Osjećam se da sam svaki dan Alisa u zemlji čudesa” samo su neke od izjava koje su se ubrzo mogle čuti na zagrebačkom glavnom trgu.

Dio sudionika krenuo je prije prosvjeda sa svojim aktivnostima tako što su u autobusu obilazili umirovljeničke domove po Zagrebu. Snimke obilaska domova objavljuju na Facebook stranici Festival slobode. 

Na nekoliko snimaka i fotografija vidi se pjevač Tony Cetinski kako autobusom obilazi umirovljeničke domove, pušta glazbu i animira umirovljenike koji su izašli iz zgrade domova te pozdravljaju ljude u autobusu. 

Na “Festival” je organiziran prijevoz autobusima iz Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke te iz Istre.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut izjavio je u petak da su organizatori prosvjeda obećali i obvezali se da će se držati svih epidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ). Tamo će biti prisutni i pripadnici inspekcije civilne zaštite, znači svi oni koji će upozoravati ako se netko ne pridržava mjera, prenosi Dnevnik.hr.

Komentiraj