S GIMNASTIKOM 32 GODINE: Uz silu emocija oprašta se veliki Robert Seligman

Jedan od najvećih hrvatskih gimnastičara svih vremena, Robert Seligman mjesec dana prije 38. rođendana, tijekom DOBRO World Cupa u njegovom rodnom Osijeku službeno će se nakloniti publici i završiti priču u hrvatskoj reprezentaciji.

Izvor: Media servis

Odgovorio je kako se osjeća uoči završetka karijere nakon 32 godine:

“Evo naježim se sad i stvarno emocije jesu tu makar sam ja toga svjestan, svjestan sam već duže vrijeme, pogotovo protekle dvije godine, imam ozljedu za ozljedom. Sve su to sitne ozljede, ali ne možeš dalje, tijelo jednostavno ne reagira više. Moje tijelo ne funkcionira više kao nekad i potrošeno je.”

Ima li Seligman najdražu medalju?

“Svaka je posebna, primjerice sanjao sam naravno o tim europskim i svjetskim medaljama, pa sam sanjao i o Mediteranskim igrama i Univerzijadi. Sve sam to dosego, negdje su bile zlatne, negdje su bile srebrne negdje brončane. Nisam dosegao tu svjetsku medalju, ali sam osjetio osjećaj što bi to bilo, tih pet finala dobro ostanu urezana i imaš posljedice poslije pogotovo kad se nekih ne sjećaš. Ali onako neka koja je meni je meni jako, jako značila to je jedna od zadnjih medalja to je europska medalja u Glasgowu srebro. Došla je u trenutku di sam već mislio da ću godinu dana ranije osvojiti medalju na europskom prvenstvu. I eto splet nekih okolnosti, glava i sve ostalo što čini jednog sportaša nisam izdržao je došla u pravom trenutku.”

DOBRO World Cup u Osijeku održavat će se 6. i 7. travnja u dvorani Gradski vrt.