RUSKI BIZNISMEN: “Policajcu koji uhiti Putina isplatit ću milijun dolara”

Ruski biznismen Alex Konanjhin obećao je da će isplatiti milijun dolara policajcu ili policajcima koji Vladimira Putina uhite zbog kršenja međunarodnog prava i počinjenja ratnih zločina.

Kako javlja Business Insider Konanjhin, koji živi u Kaliforniji, je na Facebooku napisao:

“Obećavam da ću milijun dolara isplatiti policajcu ili policajcima koji će, u skladu sa svojim ustavnim dužnostima, uhititi (ruskog predsjednika Vladimira) Putina kao ratnog zločinca prema ruskim i međunarodnim zakonima”.

Konanjhin tvrdi da je Putin “eliminiranjem slobodnih izbora” i “ubijanjem svojih oponenata” prekršio ruski ustav.

“Kao etnički Rus i ruski državljanin, smatram da je moja moralna dužnost pospješiti proces denacifikacije Rusije. Nastavit ću pomagati Ukrajini da izdrži napade Putinove horde”, dodao je Konanjhin.

Konanjhin je Business Insideru rekao da je ucijenio Putinovu glavu kako bi pokazao da se rat u Ukrajini ne vodi u njegovo ime.

“Ako dovoljno ljudi iznose slične stavove, mogle bi se povećati šanse da će Putin biti uhićen i izveden pred pravdu”, dodao je ruski biznismen.

Konanjhin je rekao da u Rusiji nije bio od 1992. godine, a prema pisanju Vicea, Konanjhin je u jednom trenutku bio “težak” 300 milijuna američkih dolara.