RUSKA VOJSKA: Azovstal je “potpuno oslobođen od militanata nacističke formacije Azov”

Ruska vojska objavila je da je čeličana Azovstal u Mariupolju “potpuno oslobođena”. O tome se na Telegram kanalu oglasilo rusko ministarstvo obrane.

“Područje čeličane Azovstal u Mariupolju koju je od 21. travnja ove godine grupa ukrajinskih militanata nacističke formacije Azov blokirana, potpuno je oslobođena”, navode.

“Podzemni objekti poduzeća, u kojima su se skrivali militanti, došli su pod punu kontrolu ruskih oružanih snaga. Ukupno, od 16. svibnja, tijekom operacije, 2439 azovskih nacista i vojnog osoblja Oružanih snaga Ukrajine, koji su blokirali teritorij tvornice, položilo je oružje i predalo se”, dodaju u ruskom ministarstvu obrane.

“Danas, 20. svibnja, predala se posljednja skupina od 531 militanata. Takozvani zapovjednik nacista Azov, zbog mržnje stanovnika Mariupolja i želje građana da ga kazne za brojna zlodjela, izveden je s područja tvornice u posebnom oklopnom automobilu”, napisali su.

Riječ je o zapovjedniku ukrajinske pukovnije Azov Denisu Prokopenku.

“O završetku operacije i potpunom oslobađanju tvornice i grada Mariupolja od ukrajinskih militanata, ministar obrane Ruske Federacije general armije S. Šojgu izvijestio je predsjednika Rusije V. Putina”, zaključuju u objavi.