RUSIJA ODBILA MIROVNI PLAN: Nastavljeno masovno raketiranje Ukrajine

Stanje na bojišnici proteklog dana ostalo je bez značajnijih promjena. Novi napadi na niz ukrajinskih gradova.

Izvor: Media servis

Rusija je ispalila više od 120 projektila. Većina regija u Ukrajini pogođena je nestancima struje. U svom redovitom noćnom obraćanju ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski osvrnuo se na posljednja u nizu ruska raketiranja.

“Oborena su 54 projektila i 11 jurišnih dronova.Nažalost, bilo je nekoliko pogodaka. I zahvaljujem svima koji rade na obnovi opskrbe energijom.

Od ove večeri u većini regija Ukrajine nema struje. Posebno je teško u regiji Kijev i glavnom gradu, regiji Lavov, Odesi i regiji, Hersonu i regiji, regiji Vinica i Zakarpatju. Ali to nije ništa u usporedbi s onim što se moglo dogoditi da nije bilo naših herojskih protuzračnih postrojbi i protuzračne obrane.”

Dok su ruski projektila padali po cijeloj Ukrajini, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova započela je pressicu u Moskvi novogodišnjom čestitkom u kojoj je svima poželjela više topline, nade, vjere i svjetlosti. Ujedno je odbacila ukrajinski mirovni plan i prijedlog summita u veljači pod okriljem UN-a. Taj je mirovni plan, kaže, šupalj i na granici delirija.