RUSIJA OBJAVILA: Ovo su četiri uvjeta za prestanak rata

“Ruska specijalna vojna operacija će završiti kada NATO prestane koristiti ukrajinski teritorij za prijetnje Rusiji”, rekao je Aleksej Poliščuk, visoki dužnosnik ruskog ministarstva vanjskih poslova, javlja ruska državna agencija Tass.

“Specijalna vojna operacija završit će kada se ispune njezine zadaće. Među njima su zaštita mirnog stanovništva Donbasa, demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, kao i uklanjanje prijetnji Rusiji koje dolaze s ukrajinskog teritorija zbog njegovog zauzimanja od strane NATO-a”, rekao je Poliščuk i dodao da operacija “teče kako je planirano” te da će “svi njezini ciljevi biti postignuti”.

Glavni saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina rekao je da će ruske snage zauzeti posljednje glavno uporište otpora u opkoljenom gradu Mariupolju u četvrtak nakon što je Ukrajina predložila razgovore o evakuaciji vojnika i civila tamo.

“Prije ručka ili poslije ručka, Azovstal će biti potpuno pod kontrolom snaga Ruske Federacije”, rekao je Ramzan Kadirov, čelnik ruske republike Čečenije, čije se snage bore u Ukrajini, za čeličanu, javlja Sky News.