RUSIJA JEZIVO PRIJETI: Finsku možemo zbrisati s lica Zemlje za deset sekundi

Opet je Moskva najavila kako će poduzeti odgovarajuće mjere ako NATO razmjesti nuklearne snage i infrastrukturu u blizini granice s Rusijom, rekao je zamjenik ministra vanjskih poslova Aleksandar Gruško.

“Bit će potrebno odgovoriti… poduzimanjem odgovarajućih mjera opreza kojima se osigurava odvraćanje”, citirala je agencija Interfax Gruška. Naveo je i kako Moskva ne vidi “stvarne” razloge zašto bi se Finska i Švedska pridružile NATO-u.

Plan Finske da podnese zahtjev za članstvom u NATO-u objavljen je u četvrtak, a očekuje se da će isto učiniti i Švedska.

Potpredsjednik Odbora za obranu ruske državne Dume Aleksej Žuravljov, za kojeg se navodi da je Putinov blizak suradnik, bio je puno radikalniji.

Uputio je jezivu prijetnju Finskoj, upozorivši je da je Rusija može izbrisati s lica Zemlje za samo deset sekundi.

Istovremeno je, kako prenosi Daily Mail, zaprijetio i Velikoj Britaniji koju je upozorio da nuklearnim projektilima treba samo tri minute da stignu do Otoka.

Finski predsjednik Sauli Niinisto nazvao je Vladimira Putina i kazao kako je invazija na Ukrajinu “drastično promijenila sigurnosno okruženje Finske”. Najavio je i da će Finska zatražiti članstvo u NATO-u u sljedećih nekoliko dana.

“Razgovor je bio izravan i otvoren i vođen je bez zaoštravanja. Izbjegavanje napetosti smatralo se važnim”, rekao je Niinisto u izjavi, prenosi Dnevnik.hr.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!