RUSI RAKETIRALI KIJEV: Oglasili se Zelenski i Kličko – evo što kažu

Četiri eksplozije čule su se u Kijevu jutros, u stambenoj četvrti blizu središta grada u kojoj je izbio požar i nadvija se gusti sivi dim, javljaju svjetski mediji.

Eksplozije su se čule oko pola sata nakon što je označena zračna opasnost u glavnom gradu koji nije bio na meti ruskih bombardiranja oko tri tjedna.

Zasad nema nikakvih informacija o eventualnim žrtvama.

– Više eksplozija u četvrti Ševčenkivski. Vozila hitne pomoći i spasioci su na licu mjesta. U dvije zgrade spašavanje i evakuacija stanovnika je u tijeku, napisao je na Telegramu gradonačelnik Vitalij Kličko.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obećao je u subotu navečer da će Ukrajina vratiti sve gradove koji su zauzeli Rusi, uključujući Sjevernodoneck koji je u njihove ruke pao nakon mjesec dana duge, krvave bitke.

Zelenski je u govoru naciji kasno navečer rekao da ukrajinski duh neće biti slomljen.

– I zato će svi naši gradovi, Sjeverodonjeck, Donjeck, Luhansk.., svi će biti vraćeni, rekao je.

Bilo je to prvi put da je Zelenski u obraćanju spomenuo Sjevernodoneck, koji je pao u moskovske ruke nakon tjedana brutalne borbe.Neprestani napadi dokaz su da sankcije Rusiji nisu dovoljne da se pomogne Ukrajini, naglasio je.

– Trebamo oružje. Moderni protuzračni sustavi koje naši partneri imaju ne bi trebali biti za poligonima za obuku ili u skladištima. Trebaju biti ovdje, na terenu, rekao je.