RUSI NASTAVLJAJU S NAPADIMA: Zelenski poručio da pregovori idu dobro – danas nastavak

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u 20. dan. Niti noćas nije bilo mirno na istoku Europe. Jake eksplozije odjekuju Kijevom, dok Mariupolju i dalje prijeti humanitarna katastrofa.

Izvor: Media servis

Bombardiran je i televizijski toranj, a i dalje život gube i nedužni civili. Jučer je održan posljednji, četvrti krug mirovnih pregovora.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratio se naciji poručivši im kako ruske trupe nisu očekivale ovakav otpor Ukrajinaca koji žele samo jedno.

“Cilj ovih pregovora je završiti rat što prije. Želimo mir. Naša delegacija koja radi s ruskom stranom na ovim pregovorima izvijestila me da pregovori teku prilično dobro. Ali vidjet ćemo, nastavljaju se danas.”

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres pozvao je na prekid sukoba te izrazio snažnu zabrinutost zbog toga zbog toga što je Rusija podigla pripravnost svojih nuklearnih snaga nakon što je napala Ukrajinu.

“Nuklearni sukob, koji se donedavno činio nemogućim, sad je ponovno u sferi mogućeg. Vrijeme je da se prekine užas koji Ukrajinci trpe te se prijeđe na put diplomacije i mira.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!