RUSI GRANATIRAJU INFRASTRUKTURU: Pripremamo se za odgovor – kaže Zelenski

Rusko granatiranje ukrajinske infrastrukture ne posustaje i uzrokuje sve veće probleme u toj zemlji, ali i u samoj prijestolnici Kijevu kojemu prijeti prekid oprskrbe vodom, strujom i grijanjem.

Izvor: Media servis

Kijevljani su upozoreni da pripreme zalihe, ali i da budu spremni na mogućnost privremenog iseljavanja. ‘

‘Koliko će dugo Kijevljani izdržati ovu situaciju, ovisi o tome koliko smo spremni na različite scenarije, rekao je Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva, dok je prvi čovjek Ukrajine Volodimir Zelenski u svom noćnom obraćanju kazao:

”Razumijemo da teroristička država koncentrira snage i sredstva za moguće ponavljanje masovnih napada na našu infrastrukturu. Prije svega, energiju. Posebno, za to, Rusiji su potrebne iranske rakete. Pripremamo se za odgovor”.

Zelenski i predsjednica EK Ursula Von der Leyen razgovarali su o velikoj financijskoj pomoći Ukrajini te daljnjim sankcijama Iranu koji je priznao da je Rusiji isporučio dronove.

EK će razmotriti značajan paket financijske pomoći Ukrajini koja bi mogla dobivati do 1.5 milijardi eura mjesečno, rekla je Von der Leyen Zelenskom, a prijedlog će biti objavljen tijekom ovog tjedna.