ROVINJ RUŠI SVE REKORDE: Prvi u Hrvatskoj ostvarili 3 milijuna noćenja

rovinj

Osam dana ranije u odnosu na prošlu godinu, Rovinj je jučer ostvario ukupno tri milijuna noćenja što ga i ove godine, sedmu godinu za redom, svrstava na sam vrh po broju ostvarenih noćenja ali i općenito po rekordnom ostvarenju turističkih rezultata.

“Veoma smo zadovoljni s postignutim rezultatima, jer smo sedmu godinu zaredom prvi po ostvarenom broju noćenja u Hrvatskoj. To se dogodilo osam dana ranije i ukupno je od početka godine ostvareno pet posto više noćenja s osam posto više dolazaka… Ono što je bitno naglasiti jest da je taj promet ostvaren sa kapacitetom od oko 35 tisuća kreveta a najviše gostiju stiglo je iz Njemačke, Austrije, Italije, Nizozemske i Slovenije”, rekla je u izjavi za Rovinj FM, direktorica turističke zajednice grada Rovinja Odete Sapač.

Ukupno tri milijuna noćenja ostvarilo je 485 tisuća gostiju koliko ih je Rovinj posjetilo od početka godine do jučer. Također, Sapač je istaknula kako su brojni razlozi ovakvih rezultata.

“Kontinuirano ulaganje u podizanje kvalitete proizvoda i usluga. Ove godine smo dobili novi obiteljski hotel Amarin vrijednog 300 milijuna kuna a tu su i značajna ulaganja koja su izvršena u kampove na području Rovinja…Značajna su sredstva uložena u promociju naše turističke ponude, a potrebno je naglasiti i brojna događanja koja se organiziraju u pred i post sezoni kako bi brojni gosti u tim periodima izabrali našu destinaciju”.

Zadovoljstvo ostvarenim rezultatima ali i pohvale Rovinju uputio je i ministar turizma Anton Kliman.

“Za Rovinj se može reći sve u superlativima, samo pohvale i odlično radi cijeli sustav i privatnog poduzetništva i javni servis. Ima dobru sinergiju, a rezultat su ove brojke koje slavimo. Rovinj je šampion u hrvatskom turizmu po broju noćenja”, rekao je u izjavi za Rovinj FM ministar turizma Anton Kliman a mi svim iznajmljivačima, turističkim radnicima i stanovnicima Grada upućujemo čestitke i pohvale za rezultate koje je Rovinj, sinergijom zajednice, ostvario.