ROMEO JOZAK: Htio bih sve učiniti da Dinamo bude ozbiljan klub u Ligi prvaka

FOTO: GNK Dinamo
Foto: GNK Dinamo

Dr. Romeo Jozak održao je završnu konferenciju za medije kao tehnički direktor Hrvatskog nogometnog saveza.

Nakon uspješnog rada na funkciji tehničkog direktora Hrvatskog nogometnog saveza,  Jozak preuzima poziciju sportskog direktora hrvatskog prvaka Dinama te se osvrnuo na minulo razdoblje u krovnoj organizaciji hrvatskog nogometa.

“Mislim da sam se na ovoj funkciji dobro snašao, makar sam ušao možda čak i malo previše u administraciju, a malo sam se bavio onime što najviše volim, a to je nogomet. Stoga se povratkom u Dinamo vraćam u ‘ring’, u operativni dio, s obzirom da se nisam u budućnosti vidio u administrativnom dijelu”, pojasnio je.

Odgovorio je i kakav je bio njegov odnos s izbornikom seniorske reprezentacije Antom Čačićem, koji su mediji često stavljali u prvi plan.

“Funkcionirali smo korektno, premda nismo uvijek bili istog mentaliteta, a mediji su neke stvari prenapuhali. Izbornik više nego korektno radi svoj posao, na klupi ga naravno, kao i sve druge, prije svega drži rezultat i svi smo sretni i ponosni dok je tome tako. Reprezentacija je uvijek najvažnija”, kaže Jozak.

Otkrio je ciljeve u Dinamu.

“Želim pokazati ljudima kako se može napredovati u nogometu. Htio bih napraviti da Dinamo bude ozbiljan klub u Ligi prvaka, da skinemo karmu o izostanku prezimljavanja u Europi. U nekoj perspektivi uvijek postoji i trenerska ambicija”, rekao je novi sportski direktor Dinama za službene stranice HNS-a.