ROMANA JERKOVIĆ: Glavni odbor SDP-a do kraja mjeseca – tada kreće procedura izbora predsjednika

Romana Jerković 1

Sjednica Glavnog odbora SDP-a na kojoj će se donijeti odluka o raspisivanju izbora za predsjednika i tijela stranke bit će održana u roku od dva tjedna, potvrdila je Media servisu predsjednica Glavnog odbora Romana Jerković.

“Mogu vam reći da će to biti jako brzo, ne mogu vam još reći točan datum ali sigurno će biti do kraja mjeseca. Znači imamo sada tih 15-ak dana da sjednicu sazovemo i izvršimo sve potrebne pripreme”, objasnila je Jerković.

Nakon što se raspišu izbori oni ne mogu biti održani ranije od 40 dana od dana raspisivanje ali niti kasnije od 90 dana, objasnila je Jerković.

“Dakle izbori za predsjednika moraju biti u roku od 90 dana od dana raspisivanja. Prvo se održavaju izbori za predsjednika, a potom u roku 14 dana i izborna konvencija na kojoj se biraju glavna tijela stranke, predsjedništvo i glavni odbor, te potpredsjednici.”

Podsjetimo, unatoč porazu na redovitim parlamentarnim izborima 2015., Zoran Milanović ponovno je postao predsjednikom SDP-a 2. travnja pobijedivši na unutarstranačkim izborima Zlatka Komadinu.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!