RODITELJI NJEGOVATELJI: “Naknade će rasti”, kaže ministar – ali kada, pitaju iz Udruge Sjena

Nakon što je prošli tjedan u Saboru odbijen oporbeni prijedlog da se roditeljima njegovateljima omogući primanje naknade po principu 6+6 nakon smrti djeteta, premijer Andrej Plenković je najavio kako će se kroz izmjene Zakona o socijalnoj skrbi naknada povećati i u punom iznosu, isplaćivati 10 mjeseci, dok je resorni ministar Marin Piletić danas iznio detalje.

Izvor: Media servis

Predsjednica Udruge Sjena Suzana Rešetar za Media servis je izrazila zabrinutost jer se ne zna kada će to točno biti realizirano.

“Ministar Piletić je puno toga obećavao pa ne možemo reći da idemo u smjeru potpunog povjerenja dok ne vidimo da je to stvarno izrealizirano. Ta naknada ako će biti kako je on najavio je realna, minimalna naknada jer su troškovi koji proizlaze iz života s invaliditetom enormno visoki.”

“Bit će redefinirana sama osnovica, s obzirom da smo prešli na euro, taj iznos treba povećati. Najniži iznos naknade roditelja njegovatelja koji je sada 4000 kuna neće biti ispod 5000 kuna. Međutim, taj iznos rezultat je osnovice i koeficijenta izmjenama Zakona o socijalnoj skrbi”, najavio je Piletić.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!