RODITELJI BBB-a U ZATVORU: Naši dečki nisu ubojice, a Plenković ne odgovara na naše upite

Više od tri mjeseca je prošlo otkako je kobnog 7. kolovoza došlo do sukoba u Ateni između navijača AEK-a i Dinamovih Bad Blue Boysa.

Izvor: Media servis

Epilog je poznat – ubijen je 29-godišnji grčki navijač, no agonija traje i dalje. Prema posljednjim informacijama iz Grčke na noževima nisu pronađeni otisci nijednog našeg državljanina, a premijer Andrej Plenković je prije nekoliko dana poručio da uskoro stižu dobre vijesti.

Tim povodom ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu okupio se velik broj roditelja koji su se zajedničkom izjavom obratili medijima. Jedna od predstavnica obitelji Marina Kos poručila je da su nekoliko puta pokušali doći do premijera Plenkovića, ali beuzspješno:

“Nemamo drugog izbora nego ovim putem javno pitati premijera Plenkovića na što je to konkretno mislio kada je u dva navrata rekao da nam poručuje da očekujemo dobre vijesti vezano uz naše dečke. Što to za premijera znači riječ uskoro, s obzirom da su naši dečki sada već puna tri mjeseca u zatvorima, o kojima je Vijeće Europe u nekoliko navrata izrazilo negativan stav i niz kritika.”

​Više od stotinu obitelji svakodnevno isčekuje konačno rasvjetljavanje ovog slučaja, ističu u izjavi.

“Nama trenutno ostaje tek povjerenje u odvjetnički tim u Grčkoj te nada i pouzdanje da nitko neće odgovarati za nešto za što nije odgovoran, ni kriv. Naši dečki nisu ni ubojice, ni članovi kriminalnog udruženja što im se stavlja na teret bez dokaza. Zato želimo znati na temelju čega premijer, nakon razgovora s grčkim kolegama, šalje izjave optimizma o sudbini naših najmilijih.”