RODITELJ-ODGOJITELJ: Svaki mjesec Grad plaća 40 milijuna, a to je jedan vrtić

Na konferenciji za novinare, o odluci Visoko upravnog suda, vezanu za mjeru roditelj odgojitelj, govorio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

”Još dok sam bio oporbeni zastupnik u Skupštini sam kritizirao tu mjeru. Rekli smo da se na to potrošilo 15 puta više nego na gradnju vrtića u Zagrebu i da je na taj način Grad ušao u začarani krug. Podsjećamo da je na Skupštini izglasana je revizija te mjere, kojom se novčana pomoć smanjuje za korisnike. Moram spomenuti da mi rješenje o privremenoj mjeri Visoko upravnog suda nismo dobili, stoga ne mogu komentirati nikakve detalje”.

”Opet podsjećam da je Skupština prije pet mjeseci donijela odluku da dođe do revizije i žao mi je da je odluka Suda o privremenoj obustavi donesena, a da se još ne zna je li odluka Skupštine bila zakonita ili ne. Isplata korisnicima mjere RO se nastavlja i ne znamo do kada će to trajati. Time smo ušli u neizvjesnost i nadam se da će sud što prije odlučiti o meritumu stvari. Mi i dalje stojimo iza toga da je odluka bila zakonita. Podsjećam da će svaki mjesec dok sud ne donese odluku, Grad koštati 40 milijuna kuna. To je jedan vrtić”, kazao je Tomašević.