ROĐENDAN METROPOLE: Nastup Miroslava Škore i 1000 tamburaša odgođen za petak

Podijelite članak

Gala koncert, organiziran povodom rođendana metropole, Dana branitelja grada Zagreba, ali i 30. obljetnice pjesme ‘Ne dirajte mi ravnicu’, održati će se u petak 31. svibnja od 21 sat.

Piše: Branimir Fagač

Povodom novog termina koncerta Miroslava Škore i Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije oglasio se priopćenjem i grad Zagreb.

“Zbog najave kiše i olujnog nevremena, svečani koncert u povodu Dana grada Zagreba, Dana branitelja grada Zagreba, održat će se, kao što je i najavljivano, na fontanama u Ulici Hrvatske bratske zajednice, ali u novom terminu, u petak 31. svibnja s početkom u 21 sat.

Izvedbu pjesme Miroslava Škore, ‘Ne dirajte mi ravnicu’, originalnog naslova ‘Ja ću se vratiti’, koja slavi 30. obljetnicu nastanka, pod ravnanjem Alana Bjelinskog, pratit će Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, te 1000 tamburaša koji specijalno i samo za ovu prigodu stižu iz cijele Hrvatske – od Osijeka, Slavonskog Broda, Siska, Tovarnika, do Rijeke, Kutine, Virja i Grubišnog Polja.

Gala koncert ujedno je i samo jedan u nizu programa organiziranih u povodu obilježavanja Dana grada Zagreba, odnosno, njegova 918. rođendana.

Komentiraj