ROĐENDAN JE ANICE ZUBOVIĆ: Evo kako ga se prisjetio naš sjajni glazbeni kroničar Siniša Škarica

Siniša Škarica, naš poznati i dugogodišnji glazbeni urednik i sjajni glazbeni kroničar, prisjetio se rođendana naše poznate pjevačice Anice Zubović, koja proslavlja svoj 91.

Siniša Škarica piše:

Negdje u dalekom svijetu, Poput bršljana, Okrećem listove kalendara, Plavi lan stoje na početku novog doba popularne glazbe kod nas; na početku moderne diskografije ovih prostora.

Slušali smo ih zajedno s Robićevim sveprisutnim šlagerima, s premijernim Elvisovim eksplozivnim porukama naraštajima tek stasalih babyboomera. Pjeva ih moćan, pastozan mezzosopran naše slavljenice, Anice Zubović.

Dovoljno sam star da sve to pratim praktički iz prvih redova. U Aničinoj Zlatnoj kolekciji koju je objavila Croatia Records usporedio sam je s nešto mlađom, proslavljenom mezzosopranisticom Ružom Pospiš Baldani; za sve vas koji je dobro poznajete – ne bez razloga.

Kasnije, dosta kasnije, krajem 1980-ih imao sam sreću urednički surađivati s Anicom i upoznati je kao iznimno ugodnu osobu, ne manje dojmljivu nego što je njezin visoko kultivirani glas.

Mnogi od vas će posvjedočiti kako je Anica i danas kad slavi 91. rođendan u zavidnoj formi i ono što joj od srca želim da nas jednako tako dočeka i svake sljedeće godine.

Još jednom sretan rođendan, draga Anice!