ROBERTA METSOLA: Mislim da je predsjednica EK odradila odličan posao

Uoči posljednjeg govora o stanju Unije u ovom sazivu, predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola rekla je da je ovo početak sprinta uoči nadolazećih europskih izbora, koji će se održati u lipnju iduće godine.

Izvor: Media servis

Na pitanje hoće li se Ursula von der Leyen ponovno kandidirati za predsjednicu Europske komisije i hoće li je podržati, Metsola je odgovorila:

”Mislim da je predsjednica odradila odličan posao. Moramo se osvrnuti na uistinu težak mandat u kojem smo išli iz jedne krize u drugu i vidjeli smo neviđeno jedinstvo. I mislim da je to ono na što će se predsjednica fokusirati i mislim da smo i mi kao Parlament također djelovali”.

Dodala je da s velikim uzbuđenjem čeka posljednji SOTEU i reakcije koje će govor predsjednice EK izazvati u Europskom parlamentu.

”Jako težak mandat koji je počeo s Brexitom, zatim pandemija, ilegalna invazija Rusije na Ukrajinu i na kraju osim energetske krize i izvanredna situacija s klimom. Mislim da je vrijeme da svi kažemo da se Europska unija treba reformirati, ponovno pokrenuti i moramo moći odgovoriti na pitanja koja su nam građani postavljali”.