RJEŠENJE ZA BORONGAJ: Trgovci zadovoljni i čekaju preseljenje u Dubec

Podijelite članak

Tržnica Borongaj_2

Gradska i skupštinska delegacija obišla je tržnicu Borongaj, oko koje se podigla prilična medijska prašina, nakon što je Grad odlučio plohu tržnice prenamijeniti u nešto drugo.

Nakon pritiska javnosti, trgovcima s Borongaja ponuđeno je privremeno rješenje, dok se ne dovrši ploha u Dupcu. Bandić je to pojasnio ovako.

“Bit ću najzadovoljniji ako to u Dubcu napravimo, po primjeru europski razvijenih metropola. Ovo je daleko od onoga kako to treba biti na kraju, ali nećemo ljudima ubiti egzistenciju za godinu i po dok se radi projekt i realizira. Ovo je privremeno rješenje, sada jedino moguće i ljudi su zadovoljni. To je najvažnije. Ovdje mi niti trgujemo niti dolazimo kupovati. Makar ja, ali ću doći sa zadovoljstvom s njima popiti kavu. Sretan sam što smo našli zajedničko rješenje” poručio je Bandić, a prenosi Media servis.

A prema zajedničkom rješenju na nekadašnjoj plohi tržnice Borongaj, osim štandova, sada postoji i parking. štandovi, borongaj

Direktor Tržnica Zagreb Stanko Gačić. “Četrdeset posto pripada zagrebačkim tržnicama, a 60 posto Zagreb parkingu i dogovorili smo se da to bude 4 A zona, i dnevna naplata 10 kuna.”

U tijeku je izvedba idejnog rješenja za tržnicu u Dupcu, potvrdio je Gačić, no nije mogao reći kada bi se trebalo krenuti s projektom.

“Meni je bilo bitno da za vrijeme dok se ne presele na novu lokaciju, da se ovdje radi u ljudskim uvjetima i da Borongaj lijepo izgleda.”

Trgovci s Borongaja u Dubec vrlo vjerojatno neće prije svibnja iduće godine. Zasad su, kažu, zadovoljni. Potvrdila je to i njihova predstavnica Sanja Glasnović.

“Ovo je daleko od toga kako to treba izgledati, ali mi smo radili u puno gorim uvjetima 15-ak godina. Mi smo zadovoljni dok se ne realizira projekt Dubec. Doneseno je 20 novih obrtničkih kućica. Dobro je i nama i gradu.”

Tržnicu Borongaj obišao je i predsjednik Skupštine Andrija Mikulić.

“Dok god neće biti nove lokacije tu ostaju. Za sada se radi na Dubcu. Ovo je predkorak ka završnom koraku, njihovom preseljenju na novu lokaciju.”

Komentiraj