RIMAC TVRDI: Razgovarala sam sa šeficom DORH-a o vjetroelektranama

Josipa Rimac odlučila je govoriti. Posljednji put javno je govorila nakon izlaska iz Remetinca, a sada je RTL-u otkrila trebaju li njene bivše stranačke kolege strahovati od sadržaja mobitela, tko je AP iz SMS poruka koje su dospjele u javnost i zašto šefica DORH-a negira da je bila u kontaktu s njom.

Bivša državna tajnica Josipa Rimac optužena u aferi vjetroelektrane za davanje mita izjavila je u srijedu da je razgovarala s aktualnom državnom odvjetnicom Zlatom Hrvoj Šipek o vjetroelektranama, što je Hrvoj Šipek nedavno u javnosti odbacivala.

Jako dobro se sjećam svih detalja, pa i rasporeda sjedenja na tom susretu, kazala je Rimac u intervju RTL-u Danas, prvi put nakon dvije i pol godine javne šutnje i napomenula da više od toga ne može reći jer je istraga u tijeku.

Ne vidim ništa sporno u tom sastanku, kazala je i dodala da je dvije godine prije bila kod tadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana s kojim je pričala o istoj temi, neriješenih imovinsko-pravnih odnosa između Hrvatskih šuma, Ministarstva imovine i investitora.

Na pitanje novinarke zašto šefica DORH-a tvrdi da komunikacije nije bilo, Rimac je odgovorila da će to nju morati pitati.

Rimac je kazala da je proteklo vrijeme više puta dobivala prijetnje ubačene u obiteljski poštanski sandučić i sandučiće rodbine, da ih je prijavila policiji, ali da nikad nije dobila odgovor.

Nije ugodno da se kopa po vašem životu. Poruka je bila jasna – ako budete govorili, imamo i mi što pokazati, kazala je i postavila pitanje sudi li joj se za djela koja joj se stavljaju na teret ili joj se sudi za život.

Na pitanje novinarke tko je AP u porukama, kazala je da bi to bilo zadiranje u sadržaj predmeta i da o tome ne može govoriti dok ne postane dio spisa.

Na pitanje kada se zadnji put čula sa premijerom, Josipa Rimac je rekla da je to bilo „dosta davno“.