RIMAC PO IZLASKU IZ REMETINCA: Najvažnije mi je bilo zagrliti svoje dijete – čekala sam 124 dana

Josipa Rimac, bivša državna tajnica, osumnjičena u aferi Vjetroelektrane, je u pratnji odvjetnice Lidije Horvat izašla iz Remetinca. Potom je dala izjavu za medije.

“Nakon 124 dana najvažnije mi je bilo zagrliti svoje dijete i to sam čekala 124 dana. Jako dobro znate da je ovaj postupak koji se ovdje vodi više nije tajan, ali isto tako da dok istraga traje ne mogu komentirati ništa što je vezano za istragu, jer ona još uvijek kao takva traje”, kazala je Rimac novinarima.

“Moram priznat da sam više detalja čula od vas, nego što sam ih i sama znala”, dodala je.

“Ja sam stvarno prvo jutro kada smo došli u Ministarstvo uprave podnijela zahtjev za razrješenje jer smatram da je to moja obveza i dužnost. Isto tako sam zatražila nakon 24 godine isključenje, ispisivanje iz stranke isto jer smatram da je to moja obveza i dužnost”, kazala je odgovarajući na novinarsko pitanje ima li što poručiti bivšim stranačkim kolegama.

Novinari su pitali je li istina da piše knjigu, Rimac je rekla kako je knjigu već  napisala. “Zove se “Mati i ćaća pet kćeri”, a posvetila sam je svojoj majci Kati koju sam izgubila prije pet mjeseci od koronavirusa, mojem ocu i sestrama”. 

A na pitanje je li je netko od kolega razočarao nakon svega kaže kako “nema tu razočarenja”.

“Život je takav. Morate biti svjesni da pozicije, funkcije i titule donose neke prijatelje, a samim tim kad izgubite funkcije i titule, one ih i odnose. Najvažnije je da uz ime i prezime uz vas ostaju obitelj i istinski prijatelji”, kaže Rimac. 

Na pitanje je li istina da će optužiti neke druge ljude, odgovorila je: “Izgledam li ja kao netko tko bi nekoga optužio?”

Komentiraj