RIMAC OSTAJE U PRITVORU: Uz nju mjesec dana istražnog i za još četvero osumnjičenih

Nataša Turbić, Ružica Njavro, Josipa Rimac, Marinko Tokmačija i Ante Sladić provesti će mjesec dana u istražnom pritvoru.

Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik šibenskog poljoprivrednika Ante Sladića, kazao kako je sud prihvatio prijedlog za određivanje istražnog zatvora prihvativši točku 2. rješenja, a to je opasnost od utjecaja na svjedoke.

“Odbio je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela jer je prihvatio moju tezu da ukoliko je dio dužnosnika pušten da se brani sa slobode, tada ni za druge osobe koje su obuhvaćene ovim postupkom nema razloga smatrati da bi oni boravkom na slobodi ponovili kazneno djelo”, istaknuo je odvjetnik.

“Imate činjenicu da je USKOK donio rješenje o provođenju istrage u odnosu na čitav niz osoba od kojih su neki državni dužnosnici. Neke slučajeve je pratio s prijedlogom za određivanje istražnog zatvora, neke ne. Dakle, sud je prihvatio tu moju tvrdnju da u tome treba biti dosljedan i ukoliko postoji ta mogućnost za neke, tada ne možemo govoriti o tome da za druge ne postoji”, dodao je, kako piše N1, te rekao kako se neće žaliti na odluku jer smatra da treba ubrzati postupak “da se što prije ispitaju svjedoci i da ljudi idu vani”.

Željko Gulišija, odvjetnik Josipe Rimac, je rekao: “Djelomično je usvojen zahtjev USKOK-a, radi se o točki 2., opasnost od utjecaja na sjedoke, točka 3. je odbijena – to je opasnost od ponavljanja djela”, kazao je Guliši. “Žalit ćemo se, smatram da nema razloga ni za točku 2, jer se rješenje o provođenju istrage sastoji od dokaznih radnji. Ako imate rezultate dokaznih radnji, nema potrebe za ispitivanjem svjedoka, odnosno ti svjedoci neće ukazati ništa posebno što ne govore dokazne radnje”.

O tome kako se drži Josipa Rimac odvjetnik je rekao: “Nije u najboljem stanju, ide u istražni zatvor, ali jaka je ona žena. Drži se.”

Osumnjičeni odmah idu u Remetinec, kaže, i da će se žaliti na odluku. “Rok žalbe je tri dana. Naravno da ću napisati žalbu, rekao sam vam da smatram da ne stoji ni točka 2 jer posebne dokazne radnje ako nešto govore, onda su svjedoci manje bitni.”

Komentiraj