RIJEKA U POLUFINALU: Dinamo nije uspio na Rujevici – ispao iz kupa

Na Rujevici su Rijeka i Dinamo igrali zaostalu utakmicu četvrtfinala kupa koja se trebala igrati prošle godine na Rujevici, ali je odgođena zbog Dinamovih obaveza u Ligi prvaka.

Dinamo je imao priliku u 2. minuti, ali je Dilaver na odličan ubačaj ostao zamalo kratak. Vjetar otežava igru, pomaže Rijeci. Ali, Dinamo kažnjava Čolak lijepim zgoditkom glavom, kraj nemoćnog Livakovića. Bilo je to u 16. minuti.

Tri minute kasnije Petković glavom promašuje prazan gol sa četiri metra, nakon što mu je nabacio Kadzior, a vratar Pandur pogriješio.

Vjetar silno otežava igru, nemoguće je igrati dugim loptama. Pandur, vratar Rijeke na mukama, od vjetra ne može ni ispucati loptu. No, Andrašević ima priliku za Rijeku i puca sjajno s 18 metara, ali Livaković brani.

Dinamo je dao sve u napad, nižu se korneri. U 57. minuti prava drama. Oršić ubacuje kornera, vjetar skoro odnosi loptu direktno u gol. Dolazi do Petkovića, ali u gužvi ju ne uspje gurnuti u gol. Pet minuta kasnije sjajno puca Oršić, ali Pandur brani. Umjesto Majera ulazi Gavranović. Dinamo stalno u napadu.

Pokušava Dinamo koristiti i vjetar, pravu buru. A onda sjajan protunapad Rijeke u 71. minuti i puca Štefulj pokraj grede.

Bjelica ubacuje Hajrovića, izlazi Kadzior. Dinamo napada, ali ne može postići zgoditak. Redaju se udarci iz kuta. Rijeka se uspješno brani. Velika nervoza u redovima Dinama. Pokušavaju preskakanjem igre, ali bura ne dopušta. Onda u 86. opet korner. No, Rijeka odolijeva. Igrala se i sudačka nadoknada od pet minuta. Igrači Rijeke se valjaju po terenu, zadržavaju… I Dinamo se oprostio od kupa.

 

 

 

 

Komentiraj