RIJEKA SE POJAČAVA: Potpisao mladi nogometaš s puno inozemnog iskustva

Tomislav Gomelt

Tomislav Gomelt novi je igrač Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka. Gomelt je danas odradio liječnički pregled nakon čega je potpisao vjernost Rijeci na tri godine.

“Čim se pojavila ponuda Rijeke nije bilo puno razmišljanja. Rijeka je veliki klub u Hrvatskoj i sretan sam što sam došao ovdje. Nadam se da ću doprinijeti da ekipa nastavi tamo gdje je stala” rekao je Tomislav Gomelt nakon potpisivanja ugovora, a prenosi službeni web hrvatskih prvaka.

Iako ima tek 22 godine iza Tomislava je već zavidan nogometni put. Naime, nakon što je omladinsku karijeru proveo u Segesti, Zagrebu i HAŠKU-u već 2013. otišao je u engleski Tottenham.

Iduće sezone proveo je posudbi u Espanyolu, Royalu iz Antwerpa i Bariju. Talijanski klub 2015. godine doveo je Tomislava koji je zatim otišao na posudbu u rumunjski Cluj gdje je skupio 44 nastupa uz dva gola.

“Krenuo sam rano u inozemstvo, s jedno 15 godina u Tottenham, pa Espanyol i Royal u Belgiji. Na kraju sam otišao u Bari, pa dvije sezone u Cluju. Znao sam da je dolazak u Rijeku pravi put. Rijeka je prvak Hrvatske i pobjednik Kupa, čuo sam da se u Rijeci dobro radi i prepoznao sam ovo kao priliku da napredujem. Rijeka je pravi put za mene i moju karijeru”, zaključio je Tomislav Gomelt.