RIJEKA NADMUDRILA DINAMO: Pobijedili u Maksimiru za polufinale Kupa

U Zagrebu su u četvrtfinalu hrvatskoga Kupa igrali domaćin Dinamo i Rijeka.

Dinamo je mnogo bolje otvorio utakmicu. U 10. minuti pucali su su Gojak i Mišić, ali Labrović je oba puta obranio.

Onda najbolja prilika na utakmici u 23. minuti. Nekoliko su puta igrači Dinam pucali, a onda je na jednu povratnu loptu stisnuo Ivanušec, ali je Labrović odlično obranio.

Rijeka čeka kontru i zabija u 27. minuti Obregon, koji je sam pobjegao po lijevoj strani, pogriješio je Šutalo, a obregon svladao Zagorca. Odmah potom Gojak lijepo centrira, Labrović kratko odbija, ali Oršić ne uspijeva pucati s nekoliko metara.

Onda opet velika prilika za Dinamo, ali Ivanušec puca preko gola. I opet kontar Rijek. i šok u Maksimiru, vodstvo Rijeke 2:0. Drmić je nakon centaršuta zakucao loptu u mrežu i kaznio još jedan promašaj Dinama.

Dinamo opet kreće dobro u drugom poluvremenu. U 47. sjajno tuče Ivanušec, Labrović čudesno odbija, a Gojak puca pokraj gola.

Ulazi Ademi umjesto Gojaka. Dinamom ima inicijativu, ali ne zabija. U 57. centaršut Ivanušeca, Labrović nije uspio dohvatiti loptu, a Ampem je zamalo zabio autogol, ali stigao je izbiti loptu koja je išla u praznu mrežu. Onda u sudaru s Labrovićem pada Andrić, ali VAR kaže da nema kaznenog udarca. U 66 Oršić daje povratno za Ademija koji puca preko gola.

I konačno Dinamo zabija. U 73. ubačaj iz kuta i Tolić posprema u mrežu. Dinamo je smanjio. Rijeka vodi 2:1. U 76. drama, Oršić s par metara pogađa Smolčića na gol crti, lopta se odbija, ponovno puca Oršić i pogađa gredu.

Dinamo se posve otvorio, svi su u napadu, i onda ide kontra Rijeke u 81. Ali nisu uspjeli pucati. Traje opet opsada gola Rijeke. Ali, Dinamo nije uspio zabiti. U sudačkoj nadoknadi i Zagorac u napadu, Ademi puca, Labrović, junak utakmice, odbija, a u kontri Rijeka zabija na prazan gol za 3:1. Zabio je Murić.

DINAMO /4-14-1): Zagorac – Moharrami, Šutalo, Theophile, Franjić – Mišić – Menalo, Ivanušec, Gojak, Oršić – Petković

RIJEKA (3-4-1-2): Labrović – Velkovski, Galović, Smolčić – Ampem, Čerin, Selahi, Vukčević – Pavičić – Drmić, Obregon