RIJEČKI SDP O UHIĆENJIMA: Jedan za drugim padaju HDZ-ovi načelnici, gradonačelnici…

Uhićenja u Hrvatskim šumama komentirao je i riječki SDP na konferenciji za medije. Saborski zastupnik Saša Đujić pozdravio je uhićenje. Tvrdi, HDZ u svom genetskom kodu ima korupciju.

Izvor: Media servis/Redakcija

“Jedan za drugim padaju HDZ-ovi načelnici i gradonačelnici. Pitanje je koliko će ih biti. Ono što ih sve povezuje je da su svi članovi HDZ-a i to je ono što uporno govorimo – HDZ u genetskom kodu ima korupciju i osobne interese ispred interesa građana. Mi ne bi željeli da sad ostane samo na tome. Hrvatske šume su leglo korupcije. Tamo ima niz stvari koje se događaju proteklih nekoliko godina otkad HDZ upravlja Hrvatskom. I tu se nadamo da će se proširiti te istrage i da ove neće biti samo predizborni trik da se zamažu ostale stvari koje je HDZ radio u toj kompaniji”, rekao je među ostalim Đujić.

Pritom Đujić navodi brojne netransparentne javne natječaje, nabavu opreme koja nije bila potrebna, a skupo se plaćala, veliki broj zaposlenika u neproizvodnom sektoru koji se u proteklim godinama naglo povećao….u SDP-u postavljaju pitanje, u čijem je to interesu. I saborska zastupnica Mirela Ahmetović podsjetila je kako je HDZ jedina stranka u Hrvatskoj koja se nalazi na optuženičkoj klupi.

“U SDP-u se zalažemo za funkcioniranje pravne države i pozdravljamo svaku akciju u iskorjenjivanju korupcije, ali vrlo je simptomatično kako se ovo radi upravo pred izbore. Ne želimo vjerovati kako je uhićeni predsjednik HŠ-a samo žrtveno janje kako bi se prikazalo da se HDZ bori protiv korupcije, dok je većina ministara, koji su bili osobni izbor premijera Plenkovića morala otići iz Vlade upravo zbog korupcijskih ili imovinskih afera.”

Ahmetović je navela i podatak kako je Jakupčić na čelo Uprave Hrvatskih šuma došao 2017. godine i pritom smijenio 13 upravitelja podružnica Hrvatskih šuma koji nisu bili članovi HDZ-a. Ostaje pitanje je li uhićeni Jakupčić sada uhićen zbog kriminala ili je odbio poslušnost dojučerašnjih mentora ili koketiranja s drugom političkom opcijom, tvrdi Ahmetović.