RIBIĆ S PROSVJEDA: Političari lažu da za 15 godina neće biti novaca da se radi do 65 godina

vilim ribić, sindikat

Više tisuća građana iz cijele Hrvatske okupilo se danas točno u podne na Europskom trgu kako bi iskazali nezadovoljstvo mirovinskom reformom koju predlaže resorni ministar Pavić.

Izvor: Media servis

Prosvjed protiv predložene mirovinske reforme organizirale su tri sindikalne središnjice.

Njome se predviđa produljenje životne dobi za odlazak u punu starosnu mirovinu na 67 godina i dodatna penalizacija prijevremenog umirovljenja od čak 20,4 posto za pet godina ranijeg odlaska u mirovinu.

​Predsjednik NHS-a Krešimir Sever i Vilim Ribić iz nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja:

“Donijeli su Zakon koji je gori od onog protiv kojega su bili kad se u saboru izglasavao 2013. godine. Prema tome, gospodo na vlasti, vi iz vladajuće stranke ako želite mesti pred sindikalnim vratima najprije pometite pred svojim vlastitim”, poručio je Sever. “Vaš je obraz ukaljan. Nevjerodostojni ste i nije vam stalo do naroda. Koliko se narodu dodvoravate iz oporbe, a koliko o tom narodu brinete kad ste na vlasti. Ne postaje se elitom pred narodom tako da se ogradiš tjelesnim čuvarima, a da tjelesne čuvare odmakneš jedino kad ti treba slika s tim istim narodom. Iziđite i stanite među ljude, imajte hrabrosti, nosite se s posljedicama onoga što radite svih ovih godina”.

“Laž je da za 15 godina neće biti novaca da se radi do 65 godina, lažu političari, laže i njihov dio ekonomske struke koji servisiraju ovi novcem, a ovi njih lažima, neistinama, krivim analizama iz onih naočala koje nisu naše”, rekao je Vilim Ribić. “Ako gledamo naočalama velike većine, ne može se gaziti humana granica. Ona nije 65 godina, ona je manja. Granica mora iznositi u budućnosti 60 godina. Reći će da sam demagog, ajmo vidjeti hoće li za 15 godina biti novca. U Švedskoj se smanjuje radno vrijeme na 6 sati. Razgovara se o temeljnom dohotku. Kod nas postoji temeljni dohodak za one po kladionicama i po birtijama.”

PISALI SMO:

PROTIV MIROVINSKE REFORME: Nećemo život iz kontejnera – nećemo rad do smrti – čitajte OVDJE.