RIBIĆ O SVOJOJ “VILI”: Razapet sam na medijski križ jer imam prvu nekretninu u životu

“Ja bih vas molio, medije, da nastave s time, da mi podignu vrijednost (nekretnine). Ako mi netko nađe kupca za 3 milijuna kuna, neka mi javi”, rekao je sindikalist Vilim Ribić u razgovoru za N1 televiziju i objasnio kako je došao do dotične nekretnine koja je izazvala dosta prašine u javnosti.

“Ja sam to platio 90.000 eura, roh bau kuću, što uvijek uključuje i zemljište”m rekao je Ribić. “Nevjerojatna mi je sreća da sam uzeo kredit Zagrebačke banke, jer da nisam, nikome ne bih mogao dokazati kolike su bile cijene roh bau kuća (u to vrijeme). Dakle, to nije vila”, konstatirao je Ribić, “već je to kuća s 90 kvadrata stambene iskoristive površine i 108 kvadrata u podrumu koji nije stambeno iskoristiv.”

Potom je pokazao elaborat banke i navedenu cijenu ovlaštenog sudskog vještaka koji je kuću sa zemljištem procijenio na 92.400 eura. Nekretninu je kupio 2014., rekao je, a procjena je bila u lipnju 2015.:

“Razlika je 2000 eura. Sad mi recite, mediji su rekli da sam platio upola niže od stvarne cijene. Jasno sam napisao, ispalo me je 180.000 eura, unutarnje uređenje, uređenje dvorišta. To sam u roku od četiri godine od kupnje polako uređivao, sređivao i 2020. dovršio.”

“Zajedno s kućom, sve skupa me je koštalo 180.000 eura. Procjenjitelji kažu da je vrijednost kuće sada 200 do 250 tisuća eura”, rekao je za N1 Ribić i konstatirao i to da Gornje Vrapče, gdje mu se kuća nalazi, nije elitna lokacija.

“Kuću sam kupio od firme koja nikad nije poslovala sa sindikatom. Vlasnik nikada nije poslovao sa sindikatom”, demantirao je i taj dio. “Kune iz tog sindikata nisam otuđio!”, ustvrdio je za sve godine svog rada, jer “inače ne bi mogao opstati” pod udarcima.

“150.000 eura su ušteđena sredstva za 30 godina rada”, kazao je dalje na temu svoje štednje, “cijele dane provodim u sindikatu, nemam djece, imam plaću u rangu državnog tajnika, što sam trebao raditi?”

“Sa 60 godina sam stekao prvu imovinu u svom životu. Zbog toga sam razapet na medijski križ”, protumačio je sadašnje napade.

Komentiraj