RESTART KOALICIJA: Jači za IDS i PGS, a Bernardić poručuje – ili korupcija, ili Restart

RESTART koalicija je danas u Puli i službeno predstavila svoja pojačanja. SDP-u, HSS-u, HSU-u, GLAS-u i SNAGA-i pridružili su se IDS i PGS.

Boris Miletić, čelnik IDS-a je rekao: “Svi smo se okupili s jednim zajedničkim ciljem – da zaustavimo ovaj jedan val nacionalizma, mržnje i da krenemo graditi jednu drugačiju, otvorenu, progresivnu državu, jednu naprednu zemlju. Istra je napredna, kreativna, poduzetna, jaka i svoja. Postali smo dio ovog progresivnog saveza kako bi istra sutra bila još jača i ostala svoja.”

“U ovim sada izborima SDP pokazuje visoku osjetljivost i snažan koalicijski potencijal. SDP udružuje regionalce i zajedno s nama skuplja sve relevantne snage u 8. izbornoj jedinici koje se osjećaju građanski, liberalno, socijal-demokratski. Zato sam ja siguran da će ovaj blok na izborima zaista snažno odskočiti”, rekao je čelnik PGS-a Darijo Vasilić.

Zašto Hrvatskoj treba novi početak, objasnio je šef SDP-a Davor Bernardić:

“Hrvatska u ovom trenutku po svim parametrima zaostaje za modernim zemljama EU, za onima s kojima bismo se voljeli uspoređivati. Ne želimo biti na začelju EU kao što smo to sada, kao što smo po korištenju europskih sredstava, kao što smo to po mogućnosti izlaska iz krize. Želimo biti predvodinci, prvi u mnogim segmentima, kao što ovaj natpis kaže – uvijek korak ispred.”

Bernardić je poručio: “Ili korupcija, ili Restart”, a program HDZ-a je komentirao pročitavši naslov na jednom portalu koji kaže “HDZ-ov program je nešto najluđe što smo vidjeli dugo vremena”.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/sdphrvatske/videos/574805479888017/” bottom=”30″]