RESSLER O IZBORIMA: Nije vrijeme za pokuse i neznalice

HDZ-ov europarlamentarac Karlo Ressler u razgovoru za Media servis otkrio je koje će po njemu dominirati teme u kampanjama za europske, ali i parlamentarne izbore koji će se provesti iduće godine.

‘‘Svijet je postao nestabilniji, nepredvidljiviji i opasniji, nego što je bio za vrijeme prošlih izbora‘‘, rekao je Ressler i dodao:

…‘‘da će se većina kampanja voditi oko toga da Europa, a i ovdje u Hrvatskoj i Hrvatska u takvom svijetu u takvoj Europi mora izboriti svoje mjesto. Ovo jednostavno nije vrijeme za pokuse, ovo nije vrijeme za neznalice, nije vrijeme za svađalice. Moj dojam je da će ključna tema, ali i ključna odluka biti tko može u takvom svijetu koji se mijenja tektonski najkvalitetnije ostvariti jednu inteligentnu politiku obrane hrvatskih nacionalnih interesa i politike osnažene Hrvatske u Europi‘‘.

Konkretno, to su teme od ravnomjernog razvoja cijele europe, digitalne transformacije, pitanja demografije i sigurnosti, do suprotstavljanja politici stihijskih migracija. Za kraj je istaknuo i kako motivirati Hrvate da izađu na europske izbore.

“Na način da se shvati da su europske teme i hrvatske teme, da se shvati da je Europski parlament i hrvatski parlament, ne samo zbog toga što u njemu sjede hrvatski zastupnici, ne samo što o tome tko će sjediti odlučuju i hrvatski državljani, ne samo jer se u njemu govori hrvatski kao jedan od službenih jezika EU-a, nego možda najviše zbog toga što se u njemu danas bori za hrvatske nacionalne interese, bori za to da budemo što bolje pozicionirani‘‘.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!