RENATO PETEK: Dobio sam odgovor – na Trgu sv. Marka i dalje ograde

Dobio sam odgovor iz Kabineta ministra Božinovića, Službe za odnose s javnošću MUP-a – npisao je na Facebooku gradski zastuupnik Renato Petek.

Odgovor sigurno neće razveseliti građane Zagreba, kao ni goste grada, jer Trg sv. Marka ostaje i dalje ograđen.

“Poštovani,

na temelju prikupljenih sigurnosnih saznanja, nadležne ustrojstvene jedinice MUP-a RH procijenile su kako i dalje, u cilju sigurnosti građana i uposlenika koji se kreću i rade na prostoru Trga sv. Marka u Zagrebu, postoje opravdani razlozi za provođenje pojačanih mjera osiguranja i zaštite na dijelu Trga sv. Marka, koje uključuju i korištenje tehničkih zapreka.

Od uspostave pojačanih mjera osiguranja i zaštite, uz provođenje nužnih sigurnosnih mjera i uz nadzor policijskih službenika na osiguranju, prostorom Trga sv. Marka mogu se kretati sve osobe koje za to imaju opravdan razlog (dolazak do objekta u kojemu rade, obavljanje komunalnih i drugih poslova na prostoru Trga sv. Marka, sudjelovanje u vjerskim obredima u Crkvi sv. Marka, sudjelovanje u mirnim okupljanjima i javnim prosvjedima i sl.) kao i stanovnici Gornjeg grada te druge osobe starije životne dobi koji imaju poteškoće u kretanju.”