RENATO METESSI: Zahvala svima koji su se trudili uništiti našu kulturu, glazbu, umjetnost i povijest

Renato Metessi, naš poznati glazbeni umjetnik – skladatelj, pjevač, autor tekstova – jedan od pokretača tzv. Novog vala 80–tih kad osniva grupu Patrola (1980.), pa potom Zvijezde, koji je surađivao s mnogim poznatim imenima naše glazbe, objavio je na društvenoj mreži zanimljiv status i uputio kritiku svima onima koji su uništili sve u našoj kulturi.

Ovo je njegova objava na Facebooku:

“ZAHVALA !
Zahvaljujem se svima,svim vladama,ministrima i “kulturnim” djelatnicima koji su se svesrdno trudili uništiti našu kulturu, glazbu, umjetnost i povijest …da su u tome u potpunosti uspjeli !

Zahvaljujem se što su uništili naš Rockn Roll,našu kulturnu glazbenu baštinu,što su uspjeli isprati mozgove mladim naraštajima …najgorim glazbenim smećem,kičem i potpuno im nametnuli neukus,uništili im sluh i umjesto dobre glazbe….sustavno ih 30 godina filali govnima !

To je svakako nemjerljiv doprinos našoj “kulturi” ( televizija,radio,urednici,direktori kuća,menageri,producenti i najnetalentiraniji “izvođači” koji su nas godinama trovali tim svim smećem, koje je daleko gore od ovog za plave plastične vrećice i tamo neka odlagališta… ) !

Hvala im što su umjesto nas “razvrstali” to svo govno i puštali ga u svim trgovačkim centrima i masovno nas terorizirali preko svih dostupnih im medija i tako stvorili glazbene mediokritete !

Zahvaljujem im u ime svih nas koji smo tu diktaturu i torturu trpili i trpimo je i dan danas…u ime nas nekolicine kojima niste uspjeli uništiti sluh za…boljom glazbom i što smo unatoč i uprkos svega ostali bar donekle….normalni !

Hvala,hvala,hvala !

Fotografija je snimljena ispred HRVATSKOG NARODNOG KAZALIŠTA i Meštrovićevog “ZDENCA ŽIVOTA” !