REMETINEČKI ROTOR I PRIJE ROKA: Vrlo brzo prestaju prometne muke za građane Zagreba

Građani Zagreba jedva čekaju da se otvori za promet remetinečki rotor, a radovi dobro napreduju i mogli biti završiti i prije rokova.

“Deveti siječnja nam istječe rok prema ugovoru i dotad bi trebali radovi biti gotovi, odnosno svi radovi koje je moguće izvesti prije puštanja prometa u rotor”, rekao je za DNEVNIK.hr Zoran Poljak, glavni inženjer gradilišta iz tvrtke Kamgrad.

A o tome kada bi sve moglo biti pušteno u promet kaže: “Sve ovisi o komisiji za tehnički pregled. Koliko treba da se napravi tehnički pregled, tjedan, dva”, te dodaje da se nakon puštanja rotora u promet mogu još dovršavati i neki dijelovi tramvajske pruge koji su trenutno odsječeni preusmjeravanjem prometnica preko njih.

veliki rotor, rotor, remetinec

“Još nije definiran rok za to, ali će možda trebati još mjesec, dva dok se tramvaj osposobi”, procjenjuje Poljak.

Tunel ispod rotora je u završnoj fazi radova, njegov sjeverni krak u smijeru Av. Dubrovnik-Lučko, već sad je spreman za promet, no u njemu se trenutno postavlja rasvjeta punom parom.

Iako je Poljak potvrdio da će radovi biti gotovi do 9. siječnja, planiraju ih završiti možda i prije. “Planiramo radove asfaltiranja završiti i do Božića”, rekao je Poljak.

 

Komentiraj