REKONSTRUKCIJA VLADE: Zabavljam se brojnim neistinama – kaže premijer

Saborski zastupnici u petak odlaze na kratku stanku pa ništa od rekonstrukcije Vlade kako je najavljeno. Dok se premijer zabavlja čitajući o rekonstrukciji u medijima, oporba i dalje poručuje da otići treba cijela Vlada.

Izvor: Media servis

Rekonstrukcija Vlade je odgođena za nekoliko dana. Tko dolazi u Banske dvore, a tko im prepušta svoje fotelje saznat ćemo tek iza Uskrsa, a premijer Andrej Plenković nije htio otkriti niti jedno ime.

“Ne pričam ja, to što priča netko drugi nema apsolutno nikakve veze s onime što ja promišljam. Moram priznati da se zabavljam s brojnim neistinama, lažima, dezinformacijama, šaranjima… Ali neka malo, dali smo vam temu. Nema roka, kada ja odlučim, tada će biti.”

Nekada najpopularniji ministar, a sada se njegovo ime najčešće spominje na takozvanoj Plenkovićevoj listi za otpis. Vili Beroš je komentirao hoće li izgubiti resor zdravstva:

“Mene osobno ne smeta licitiranje mojim imenom jer ćemo svi jednom otići. Ono što me smeta su neistine, laži, konstrukcije, podmetanja, miješanje kruške i jabuke. Ja se jednostavno pitam gdje je nestala istina.”

Osim Beroša, Vladi bi posljednje zbogom mogli reći i Nataša Tramišak, Marija Vučković, Tomislav Ćorić, Mario Banožić, Josip Aladrović te Boris Milošević. Sa saborskih hodnika jasna poruka – rekonstrukcija nije opcija. MOST-ovac Nikola Grmoja smatra da, nakon ovoliko afera u Vladi, oporba treba ići sa zahtjevima za raspuštanjem Sabora te opozivima pojedinih ministara.

“Upravo kako Plenković ne bi ovu rekonstrukciju predstavio kao nekakav elegantan potez o kojem je sam odlučio, nego kako bismo podsjetili javnost da se radi o dekriminalizaciji Vlade i da je DORH taj koji provodi rekonstrukciju.”

Užu rekonstrukciju Vlade pak predlaže SDP-ovac Arsen Bauk. Kaže da otići treba premijer Plenković jer je on najslabija karika Vlade.

“To bi bilo najbolje, ali čini mi se da se to neće dogoditi pa će onda premijer iskoristiti svoj stari, isprobani recept koji je već prodao 2019. godine – maknut će nekoliko ministara koje javnost traži te jednog za koje javnost ne traži da ne ispadne da je popustio pod pritiskom javnosti. Dovest će nove i jednoga koji će privlačiti pozornost javnosti da ona ne bude na njemu.”

Otići mora cijela Vlada, upozorava Sandra Benčić iz Platforme Možemo! koja se posebno okomila na novog ministra graditeljstva Ivana Paladinu.

“Nakon onoga koji je otišao u marici, dolazi drugi koji će također otići očigledno u marici. Navodno protiv ministra Paladine od prije postoje određene kaznene prijave, a mi ne znamo jesu li odbačene ili su još uvijek u tijeku. Meni je nevjerojatno da ga je premijer imenovao ministrom unatoč problemima za koje smo svi znali.”

Želje oporbe neće biti ispunjene pa će se morati zadovoljiti tek osvježenjem Vlade, kako rekonstrukciju nazivaju HDZ-ovci.