REINER O BRKIĆU: Političke štete nema, rejting nam raste, zašto bi dao ostavku?!

željko reiner

“Brkić je danas dao izjavu u DORH-u, DORH radi svoj posao. Oni organi koji se trebaju baviti time, rade svoj posao”, rekao je Željko Reiner, potpredsjednik Sabora, pojašnjavajući kako na Klubu zastupnika HDZ-a nije bilo govora o Milijanu Brkiću.

Oko cijele afere oko Milijana Brkića ne vidi štetu za HDZ. “To što je netko na prvom, drugom ili sedmom položaju ne mora ništa značiti, ne možemo prejudicirati je li za nešto kriv. On je danas dao izjavu kao svjedok, ne postoji optužnica. Bilo bi krivo i nepravedno u bilo koga unaprijed sumnjati ili proglašavati ga krivim prije nego to učine organi koji se time bave”, rekao je za RTL.

“U normalnim zemljama, kao što je i Hrvatska, se time bave DORH, sudstvo i policija. Ja bih bio jako zabrinut da živim u zemlji gdje Vlada, stranka ili Sabor odlučuju da li je netko kriv ili nije, srećom tako nije kod nas”.

Na upit vjeruje li Brkiću, Reiner odgovara kako političke štete nema i da ne vidi razlog da Milijan Brkić odstupi.

“Ja mogu samo reći, ako gledamo objektivne pokazatelje, političke štete u ovom času nema, nama rejting raste, a teško je pretpostaviti što će biti u budućnosti, ne bavim se gledanjem u staklene kugle… Ne vidim razloga da bi Brkić trebao odustupiti. Niti istraga nije pokrenuta, a kamoli išta drugo. Bilo bi bez ikakvog smisla da on daje ostavku u ovom času”.

PISALI SMO:

BRANKO BAČIĆ: Afere SMS, elitna prostitucija, curenje podataka nemaju veze s HDZ-om – čitajte OVDJE.

 

Komentiraj