PREDSJEDNIK NAKON SUSRETA S PAPOM: U Vatikanu su svi cijepljeni, prevladava znanstveni pogled

Predsjednik Zoran Milanović na početku službenog posjeta Vatikanu, zajedno sa suprugom bio je u privatnoj audijenciji kod Svetog Oca.

Nakon sastanka s papom, predsjednik Milanović dao je izjavu za medije.

“Pričali smo o svim stvarima koje nas muče i koje uz pomoć Vatikana možemo riješiti, i o cijepljenju… U Vatikanu su svi cijepljeni, tu očito prevladava znanstveni pogled na cijeli problem, a i maske se rijetko nose, rekao je Milanović, kako javlja N1.

“Ja imam problem u zadnje vrijeme s tim jednim mahnitanjem bez ikakvih argumenata. Ne može biti znanost izum cjepiva, što je rezultat rada nekoliko briljantnih umova, i ove gluposti s mjerama. U Austriji danas zabranjuju ljudima koji nisu cijepljeni da izlaze iz kuće, što je to, znanost?”, upitao je Milanović.

Građanima sam poručio da se cijepe, ali i građani imaju pravo da se zaštite od samovolje. Gdje je tu sud za ljudska prava? Papa je dobro rekao, to je čin milosti i ljubavi prema sebi, rekao je Milanović.

Papi je poklonio glagoljaški misal. “A pričao sam mu o tome da je glagoljica hrvatsko pismo bila stoljećima, a tek onda latinica”, rekao je Milanović.

“On je meni poklonio svoje radove, govore, i jedan umjetnički rad”, rekao je Milanović, dodavši da je papa pozvan doći u Hrvatskoj. “On ima i puno godina, nisam siguran da bi papa nakon 80 godina trebao biti globetrotter, ali apsolutno je dobrodošao u Hrvatsku”, rekao je Milanović.

Upitan koju mu je poruku papa uputio, Milanović je rekao da je neće dijeliti s javnošću, “jer je previše intimna”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!