REAKCIJE NAKON PETROVE GORE: Pogledajte zašto HSP poručuje: “Pupovac dosta!”

daniel srb

“Milorad Pupovac je jučer na Petrovoj Gori, mjestu od kuda su u Domovinskom ratu četničko-jugoslavenske postrojbe svojim granatama i raketama sijale smrt po hrvatskim selima i gradovima, žestoko napao komemoriranje žrtava Bleiburga, pogotovo nazočnost predstavnika službenih hrvatskih vlasti”, kaže se u priopćenju HSP-a koje potpisuje predsjednik Daniel Srb.

U priopćenju se dalje kaže:

“Pojavio se jučer Pupovac na Petrovoj Gori – gori posljednjeg hrvatskog kralja i izrekao isto ono što je u Beogradu izrekao srbijanski ministar Vulin, izjave koje su na tragu ranijih izjava „MI ili ONI“.

Pupovac se sada otvoreno pojavljuje kao glasnogovornik srbijanske vlade u Hrvatskoj, koristi i istu retoriku i istu terminologiju. Spominje u svome govoru „zemlju“ kao sinonim za Hrvatsku. Mi mu kažemo „zemlja“ je Hrvatska, domovina je Hrvatska, a ne Jugoslavija ili velika Srbija.

Na tragu njegova govora pitamo Pupovca:
– Podržava li on stavove koje je jučer, o bleiburškoj komemoraciji izrekao srbijanski ministar Vulin??
– Bi li on zabranio komemoriranje nedužnih hrvatskih žrtava na Beiburškom polju, što se iz njegovog govora na „Gori posljednjeg hrvatskog kralja“ može iščitati?
– Smatra li on na desetine tisuća pobijenih žena, djece, staraca ratnim zločincima koje je Simo Dubajić i njemu slični pobacao u jame i masovne grobnice?
– Kada će otići pokloniti se žrtvama Teznog ili Hude Jame gdje su komunistički zločinci žive u rudniku zazidali nekoliko tisuća muškaraca, žena i djece??
– Stvara li on opet nukleus nekakve „SAO Krajine“ od naselja na prostoru koja gravitiraju Petrovoj Gori?

Dakle, Pupovac kao doživotni predstavnik jedne nacionalne manjine u Hrvatskoj mora otići na Jazovku, Hudu Jamu, Tezno ili bilo koje drugo stratište komunističkih partizanskih jedinica, odati počast žrtvi i ispričati se za zločine svojih istomišljenika, ako želi imalo biti vjerodostojan.

Ukoliko to nije spreman učiniti mi mu poručujemo: Pupovac DOSTA!”