REAKCIJE NA UHIĆENJA: HDZ ima novog šefa Janafa, pa je stari uhićen – kaže Škoro

Nižu se reakcije na novu aferu i današnje uhićenje šefa Janafa Dragana Kovačevića i još desetak ljudi. Zatraženo je i skidanje imunitete za dva saborska zastupnika.

”Da se sljedećih godinu dana svaki dan uhiti desetak korumpiranih lokalnih šerifa i direktora javnih poduzeća i dalje ne bi bili ni blizu gotovi ………… ”Ogorčen, zasićen, još jedan uhapšen, valjda već deseti, nitko se ne čudi”, komentirao je najnovija uhićenja saborski zastupnik platforme Možemo Tomislav Tomašević.

Novinarima je u Saboru sve komentirao i predsjednik DP-a Miroslav Škoro: ”Meni se čini da u HDZ-u imaju novog direktora Janafa pa je stari uhićen. Vjerojatno se nakon ovih uhićenja neće dogoditi ništa. Kovačević će se vjerojatno za nekoliko godina pojaviti kao kandidat za nekog gradonačelnika ili saborskog zastupnika, to je praksa u Hrvatskoj”.

”Mislim da je cjelokupna hrvatska javnost svjesna da su mnogo veće zvjerke doživjele ovakav dan i javnost i ja smo svjedoci da se nije dogodilo ništa. Znate i sami koliko godina je potrebno da se riješi jedna ostavinska rasprava, a kamoli što drugo”, kazao je Škoro.

Saborska zastupnica GLAS-a Anka Mrak Traritaš kazala je da ima premalo informacija u ovom trenutku, ali smatra da je riječ o predstavi: ”Akcije smo vidjeli i ranije – svi sve pratimo, a na kraju svjetla pozornice se ugase, procesi traju godinama. Jedan je od primjera Bandić. Agrokor – kažu da će proces trajati desetak godina. Voljela bih vidjeti barem jedan slučaj koji je riješen do kraja. Rješenje je reforma pravosuđa, interes građana je da se stvar dovede do kraja”.

Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta, objavio je na Twitteru što misli o privođenjima:

“Uhićenja u JANAF-u pokazuju kolika je za Hrvatsku stvarna cijena političke trgovine HDZ-a i HNS-a.”

Komentiraj