REAKCIJE NA OSTAVKE PULJKA I IVOŠEVIĆA: Ova vlast je producirala samo afere – kaže HDZ-ovac Mihanović

Nižu se reakcije na najavljene ostavke gradonačelnika Splita Ivice Puljka i njegovog zamjenika Bojana Ivoševića.

Izvor: Media servis

Ostavke bi, kako neslužbeno doznaje Media servis iz strane Centar, trebali podnijeti u četvrtak na konferenciji za novinare u 10 sati, što znači da Split ide na nove izbore.

Najavljene ostavke komentirao je za Radio Dalmaciju predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović. “Potvrdilo se ono što smo mi u HDZ-u tvrdili od početka, da ovaj ekperiment neće uspjeti”, rekao je Mihanović.

“On je došao svome kraju, to je očito. Nažalost, izgubili smo gotovo godinu dana, mi smo predlagali nove projekte, nažalost, ova vlast je producirala samo afere. Vrijeme je za nove izbore.”

“Izborima samo za vijeće nećemo ništa riješiti. Treba se ići na izbore i za gradonačelnika i zamjenika i za vijeće”, dodao je Mihanović.

Podsjetimo, DORH je prošli tjedan podignuo optužnicu protiv Bojana Ivoševića te mu prijeti do 5 godina zatvora zbog prijetnji urednici Slobodne Dalmacije Nikolini Lulić.

Most je raskinuo suradnju, zaziva raspisivanje novih izbora za gradonačelnika, ali i raspuštanje gradskog vijeća. dok je stranka Pametno uz Možemo zamrznula suradnju s gradonačelnikom Ivicom Puljkom.

Jakov Prkić, predsjednik splitskog Gradskog vijeća i član stranke Pametno za Radio Dalmaciju: “Mi smo stavili to na čekanje da vidimo što će se događati s optužnicom i čekamo reakciju gradonačelnika koju nismo dočekali. Nama nije preostalo ništa drugo u ovoj situaciji nego zamrznuti suradnju.”

I SDP-ov gradski vijećnik Davor Matijević reagirao je na neslužbenu vijest kako će gradonačelnik Puljak ponuditi ostavku.

“Raspuštanje gradskog vijeća nije tako jednostavna procedura, a što se tiče gradonačelnika, to ovisi isključivo o njemu hoć eli ići na izbore. Slažem se sa svim ostalim kolegama, gradonačelnik bi jasno trebao reći, inzistira li da ostane Bojan Ivošević na funkciji ili žele ići na izbore. Mi osuđujemo ponašanje Bojana Ivoševića i smatramo da je podizanje optužnice dostatno da se makne sa funkcije.”