RAZLJUTILI GA NOVINARI: Zabrana ulaza u kafić za HDZ-ovce je diskriminacija, rasizam…

Premijer Andrej Plenković još je jednom komentirao jedan riječki kafić, čiji vlasnik je rekao da HDZ-ovci nisu dobrodošli, rekavši da se radi o dvostrukim kriterijima.

Izvor: Media servis/Redakcija

Radi se o kafiću Three Monkeys u Rijeci. Čudi ga, kako je rekao Plenković ” ta degutantna količina dvostrukih kriterija”.

“Da je taj gospodin iz Tri majmuna rekao da u kafić ne mogu Srbi, Židovi, Romi, pripadnici Armade, SDP-ovci, digla bi se halabuka, da bi treštala Hrvatska. Ali kad su HDZ-ovci u pitanju, to je ništa. Čak se traže opravdanja. To nije šala. Pročitajte što ti ljudi govore. To je diskriminacija, rasizam. Što je iduće? Fašizam. To je bit.”

Ta tema je Plenkovića dosta uznemirila, a novinarima je držao lekcije.

“Al Jazeera? Dakle vi mislite… Jeste vi čitali što je taj čovjek napisao? Moram to znati da vidim hoću li vas opravdati. Nemojte mi postavljati pitanja ako ne znate o čemu se radi. Ne smijete to raditi. To je profesionalno ispod razine onoga što je novinarstvo… Ne možete reagirati na nešto što je vaš stav na temelju neznanja”, poručio je Plenković novinarki.

Dotaknuo se Plenković i komentara na izjave HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Zagreba, Davora Filipovića, koji je rekao da ne zna ćirilicu i da ne bi znao pročitati riječ koju su Zagrepčani ćirilicom napisali u Ilici u čast Đorđu Balaševiću

“Zašto doživljava napade, zato što je političkim protivnicima opasan, neugodan im je. I sada ga se mora uloviti na trik pitanje. Zašto bi on morao znati stihove neke pjesme? U čemu je tu problem? Čovjek je rođen 1984., možda sluša neku drugu glazbu. Dotepence ćemo staviti ispod radara, Hercegovce i Hercegovačku ćemo staviti ispod radara. To su vam ti dvostruki kriteriji.”