RAZGLEDAO TENISKI CENTAR MAKSIMIR: Predsjednik Međunarodne teniske federacije u Zagrebu

david haggerty

Predsjednik Međunarodne teniske federacije David Haggerty u pratnji gradonačelnika Bandića posjetio je kompleks Teniskog centra Maksimir.

“To je prvi put u povijesti da krovna asocijacija teniska svijeta stoluje u našem gradu i mnogostruki su učinci tog posjeta. Športski, turistički, gospodarski, ako hoćete reći i politički a i pozitivni u ovoj našoj anemiji i cirkusu u kojem sudjelujemo u zadnjih pola godine”, rekao je gradonačelnik Bandić, a prenosi Media servis.

U obilasku je bio i predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković:

“Nastojimo biti sjajni domaćini svjetskoj teniskoj federaciji a usput razviti i prilike da još bolju podlogu za razvoj tenisa u Hrvatskoj napravimo. Ova posjeta teniskom centru Maksimir je u funkciji kandidiranja centra da postane jedna teniska akademija za Hrvatsku i naše teniske prijatelje iz cijeloga svijeta. Da bi se to dogodilo, potrebne se neke prilagodbe, kaže Luković.

“Najbitnije je napraviti hostel tako da igrači mogu biti blizu teniskih terena, jer tenis nije jeftin sport i da onda mogu ovdje boraviti i na treninzima i na turnirima. To je najvažnije. Sve drugo, infrastruktura postoji, malo je zapuštena, treba je osvježiti, ali to možemo i vlastitim snagama.”

Puno potencijala na ovom terenu vidi i sam Haggerty. Kaže da su mogućnosti brojne:

“Sjajno mjesto gdje mladi mogu igrati, gdje se mogu održavati mnogi europski turniri i internacionalna natjecanja. Sjajno je vidjeti o čemu razmišlja Hrvtaski teniski savez i želim vam puno sreće u ostvarivanju. Međunarodni teniski savez upravo tome i služi, kako bi promovirao i unapređivao tenis po cijelom svijetu”, rekao je Haggerty.