RAZBOJNIK POD PERIKOM: Vezivao zaposlenice i opljačkao zlatarnice za 341 tisuću kuna

PU zagrebačka je obavijestila kako je dolijao pljačkaš (37) koji je pod perikom operirao po zlatarnicama u Zagrebu, Varaždinu i Splitu.

U priopćenju se kaže:

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje da je počinio tri kaznena djela “Razbojništvo”.

Naime, sumnja se da je od sredine siječnja 2019. godine do sredine veljače 2020. godine na području Zagreba, Varaždina i Splita počinio po jedno razbojništvo na način da je maskiran perikom i naočalama s ciljem prikrivanja svog identiteta, ulazio u zlatarnice te prijeteći verbalno i pištoljem kod zaposlenica izazivao strah i bojazan za život, upućujući im naredbe.

Uz izgovorene zapovijedi, uzimao je zlatni nakit iz stalaža zlatarnice, a po izlasku bi zaposlenice vezivao plastičnim vezicama.

Nastala ukupna materijalna šteta iznosi oko 341.000 kuna

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok se osumnjičeni nalazi u istražnom zatvoru zbog ranije počinjenih kaznenih djela.

Komentiraj