RAZBOJNICI NA DJELU: U Slavoniji prebili i opljačkali muškarca (54) u vlastitoj kući

Tri muškarca, u dobi od 51, 24 i 27 godina, ispitana su i protiv njih je pokrenuta istraga u Županijskom državnom odvjetništvu Slavonski Brod.

Sumnjiči ih se za razbojstvo i poticanje na razbojstvo. Dva su mlađa osumnjičenika, tražeći novac, toliko pretukla 54-godišnjaka da je on teško ozlijeđen završio u bolnici.

Odvjetništvo sumnjiči 51-godišnjaka da je saznao kako njegov tri godine stariji susjed posjeduje veći iznos, dobiven prodajom kuće. Tu je informaciju rekao 24-godišnjaku i predložio mu da s još nekim oduzmu 54-godišnjaku novac i potom ga međusobno podijele. Dvadesetčetverogodišnjak je pristao pa se s 27-godišnjakom dogovorio da krenu u krađu novca. Kada je okupio razbojničku ekipu, 51-godišnjak joj je nabavio odjeću u koju će se zamaskirati prilikom upada u žrtvin stan, a dao joj je i pištolj, piše Glas Slavonije.

Odvjetništvo nadalje sumnja da su 51-godišnjak i 24-godišnjak 27. srpnja oko 22.15 došli pred vrata žrtvina stana, koja im je, nakon što su pozvonili, ništa ne sumnjajući, otvorila vrata. U tom je trenutku ispred 54-godišnjaka stao 27-godišnjak, koji ga je, nespremnog, udario drvenom palicom u glavu. Zlostavljanje 54-godišnjaka tu je tek počelo. Tri pljačkaša žrtvu su zajedno odvukla do kupaonice, gdje mu je 27-godišnjak svezao ruke te su ga zajedno tukla po cijelom tijelu. Pri tome su 54-godišnjaku zadali više što lakših što teških ozljeda, među kojima i prijelom temporoparietalne kosti lubanje.

Zatim su, sumnja Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu, uz prijetnju pištoljem tražili od 54-godišnjaka da im kaže gdje je novac, što je on odbijao. Unatoč tome, razbojnici su u stanu pronašli novčanik i veće iznose u kunama i eurima, koje su uzeli. Pljačka je na kraju prijavljena policiji, čije je kriminalističko istraživanje dovelo do identiteta razbojnika.